Nå kan du hjelpe disse med å finne årets ledertalent

Vet du om noen som kan hevde seg i kåringen av Norges beste næringslivstalent? Disse fagekspertene står klare til å vurdere kandidatene du tipser inn!

HJELP OSS! Disse skal finne Norges største ledertalent. De trenger din hjelp til oppgaven.

Foto: Posten Norge, Privat, Borregaard, Gry Traaen, Implement Consulting, NTB scanpix, VG, Teknograd, Connect Norge
 • Eric B. Utheim
Publisert:,

– Det at noen må nominere talentene, gjør kåringen ekstra spennende. Det er gjevt å bli påmeldt. Det viser at noen har sett talentet ditt.

Det sier Siri Schmidt-Horix, partner i rekrutteringsselskapet Boyden Exceutive Search – som er medarrangør sammen med E24.

Det er åttende året på rad kåringen arrangeres, og vi trenger din hjelp til å finne kandidatene.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?
Da kan DU tipse om denne personen ved å fylle ut tipsskjema. Det tar bare noen få minutter, og kan føre til at kandidaten du mener bør hedres, når helt opp.

Fagpersonene klare

Vi tar imot innspill gjennom sommeren.

Til høsten starter en grundig vurderingsprosess, som leder frem til selve kåringen fredag 18. november, i PWCs lokaler i Bjørvika i Oslo.

Cathrine Foss Stene, juryleder.

Foto: Implement Consulting

Referanser skal sjekkes, CV-er gjennomgås og intervjuer skal gjøres. Vurderingene skjer i flere ledd.

I tillegg til å kåre topp 100 – hvor den øverste på listen er årets ledertalent i – gis det ut diplomer i åtte kategorier: «Årets innovatør», «Årets digitale nytenker», «Årets selskapsutvikler», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets finansess» og «Årets samfunnsbygger».

Hver av kategoriene har en fagperson som sikrer faglig forankring innen det fagfeltet som vurderes.

Disse er nå klare! Se listen under!

I JURYEN: Konserndirektør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Foto: Jørgen Braastad/ VG

En ekstern jury, med profesjonell rekruteringskompetanse og ledelseserfaring, står for selve kåringen.

I år som i fjor er det Cathrine Foss Stene som leder for juryen.

– Vi fikk inn mange spennende kandidater i fjor, og måtte ta noen krevende valg, sier jurylederen til E24.

Hun er til daglig partner i konsulentselskapet Implement Consulting Group.

Telenor Norge-sjef Berit Svendsen er også med på laget, sammen med Nils Øverås – tidligere Accenture-sjef og nåværende generalsekretær i Turistforeningen. I juryen sitter også tidligere vinner Hege Yli Melhus Ask, nå direktør for privatmarkedet i Gjensidige.

VANT I FJOR: Jan Frode Johansen i rema 1000 vant 2015-utgaven av Ledertalentene.

Foto: Krister Sørbø

Dette er kategoriene:

I tillegg til å kåre selve «Årets ledertalent 2016», videreføres oppsettet med premiering innen ulike kategorier:

«Årets markedsfører»

Kategorien gjelder for dem som jobber innen markedsføring, og som har skapt betydelig utvikling av posisjonen til en merkevare eller et produkt.

Fagperson her er Anne Britt Berentsen. Hun har vært administrerende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen og kommersiell direktør i VG.

Hun har også lang styreerfaring fra blant andre TV 2, Orkla, Dagens Næringsliv, Hjemmet Mortensen og Bladcentralen. De to sistnevnte som styrets leder.

Nylig ble hun av regjeringen utnevnt til styremedlem i Posten Norge. Ved utnevnelsen fremhevet statsråd Ketil Solvik-Olsen nettopp hennes «toppledererfaring fra merkevarevirksomheten».

FAGPERSON: Konserndirektør Kjerstin Braathen i DNB.

Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

«Årets finansess»

Også her er E24 stolte av å presentere et svært solid navn som fagperson.

Anne Britt Berentsen

Foto: Posten Norge

Kjerstin Braathen er konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB, Norges største bank. Hun markedsføres av egen arbeidsgiver som «banksjef for to tredjedeler av alle Norges bedrifter».

Braathen skal bruke sin fagkunnskap til å vurdere de beste talentene innen finansfaget.

Før hun ble sjef for bedriftsmarkedet var hun leder for DNBs avdeling for shipping, offshore og logistikk. Hun kom til DNB i 1999 fra Hydro.

«Årets innovatør»

Seriegründer Bente Sollid Storehaug er fagperson for denne kategorien, som omfatter nytenkere som har utviklet noe nytt eller bestående.

Sollid Storehaug er en av veteranene innen norsk tech-bransje. På midten av 90-tallet startet hun Digital Hverdag, som senere fusjonerte med New Media Science og ble kjøpt opp og registrert på Stockholm-børsen til en verdi av ni milliarder kroner. Hun har også selskaper som Dot Global, Cloudnames og EnerWE på merittlisten.

Romsdalingen er nå administrerende direktør i ESV Digital Nordic, mentor for gründere i regi av Innovasjon Norge, medlem av regjeringens næringspolitiske råd, og i ekspertutvalget som skal vurdere den fremtidige finansieringen av NRK.

FAGPERSON: Bente Sollid Storehaug

Foto: Gry Traaen

«Årets digitale nytenker»

Denne kategorien er for dem som har skapt resultater gjennom å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger for å videreutvikle sin bedrift.

Dag Honningsvåg

Foto: Teknograd

Fagpersonen som skal bruke sin bransje-knowhow til å vurdere kandidatene her, er Dag Honningsvåg.

Han er tidligere administrerende direktør i Making Waves, og en nestor i norsk IT-bransje.

Han har erfaring fra ledelsen i Telenor og Opera, og er et velkjent styrenavn i flere norske IT-bedrifter, med blant annet Netlife Research og Teknograd på CV-en.

«Årets selskapsutvikler»

Denne kategorien var med i fjor også, og omhandler endringsagenter som gjennom ledelse har forbedret eller endret en eksisterende bedrift. Kandidaten må ha drevet frem en betydelig endringsprosess på en måte som har balansert menneskelige hensyn og organisatorisk effektivitet.

Vibeke Tronstad Selnes

Foto: Connect Norge

Fagperson her er Vibeke Tronstad Selnes, som er generalsekretær i Connect Norge, og daglig leder av stiftelsens Trøndelag-kontor.

Connect Norge er en non-profit-organisasjon som jobber for å koble unge gründere med potensielle investorer.

Tronstad Selnes har bakgrunn som innovasjonsdirektør i Sticos og NTE. Hun har også vært rekrutteringsansvarlig i sistnevnte, samt salgssjef i Danske Bank.

«Årets salgsleder»

Ny kategori, som innføres for første gang i år.

Kathrine Øi Ekås

Foto: Privat

Vi mener salgsleddet – og det å faktisk gjøre en jobb for å skaffe gevinst for bedriften – er så viktig at talentene her bør hedres.

Fagperson for kategorien er Kathrine Øi Ekås.

Hun er tidligere salgsdirektør i Finn.no og Aftenposten, og leder nå Schibsted Sales Academy. Dette er Norges største mediekonserns program for kontinuerlig forbedring og videreutvikling av salgsansatte.

Hun har 20 års erfaring fra bransjen.

«Årets drivkraft»

Nok en ny kategori innført i år.

Vi ser viktigheten av industrien for norsk næringsliv, og ønsker å knytte den nærmere kåringen ved å hedre de som jobber innen operations/drift. Kategorien gjelder for talenter som har operativt lederansvar der produksjonen faktisk skapes.

Ole Gunnar Jakobsen

Foto: Borregaard

Fagperson for kategorien er Ole Gunnar Jakobsen, direktør i Borregaard, et av de mest kjente navnene innen norsk industri. Jakobsen leder moderfabrikken i Sarpsborg, som med 700 ansatte er blant markedets ledende innen cellulose og biokjemikalier.

«Årets samfunnsbygger».

Denne kategorien er for talenter innen sosialt entreprenørskap. Det vil si ledertalenter som i tillegg til verdiskapning for egen bedrift, har utført en samfunnsnyttig innsats og adressert ett eller flere samfunnsproblemer.

Denne kategorien har også det unntaket at den tillater ansatte også fa lag og organisasjoner, ikke bare næringslivet, så lenge deres innsats kan beskrives som forretningsmessig.

Fagperson er i år som i fjor Katinka Greve Leiner, som leder Ferd Sosiale Entreprenører – det mest anerkjente miljøet innen feltet i Norge.

Før hun startet i Ferd satt Leiner i Innovasjon Norges ledergruppe. Hun har også jobbet i Burson-Marsteller, NVEs enøk-seksjon og vært politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Hun er for mange kjent som tidligere fagdommer i TV2-programmet «Skaperen».

Katinka Greve Leiner, Ferd Sosiale Entreprenører.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Her kan du lese mer om

 1. Danske Bank
 2. DNB
 3. CV
 4. Innovasjon Norge
 5. Ledelse
 6. Entreprenørskap
 7. Nordea

Flere artikler

 1. Vet du hvem som bør bli «Årets Ledertalent»? Da må du tipse oss snarest

 2. Siste sjanse! Denne helgen er siste frist for å tipse om ledertalenter

 3. Her jobber de med å finne årets ledertalent

 4. Annonsørinnhold

 5. – Nå begynner kandidatene å peke seg ut

 6. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!