Her er de yngste børs-noterte lederne

De er 20 år yngre enn sine kolleger, og mange har fått tillit fra familien.

UNG SJEF: Kristian Røkke (29) er administrerende direktør ved Aker Philadelphia Shipyard og den yngste lederen for et selskap på Oslo Børs.
Publisert:

En undersøkelse gjennomført av Burson-Marsteller Analyse viser at det er store aldersforkjeller blant lederne på Oslo Børs.

Gjennomsnittsalderen er rundt 50 år, men spesielt i shippingbransjen finnes det yngre krefter med sterke bånd til selskapet hvor de sitter med ansvaret, skriver Finansavisen.

Arvinger

Kristian Monsen Røkke er den yngste konsernsjefen. 29 år gammel leder han Aker Philadelphia Shipyard. Fredrik Platou er den yngste finansdirektøren; 28 år og ansatt i Saga Tankers.

De er begge arvinger til sine selskaper, og det samme er den yngste styrelederen på listen, Michael Steensland Brun (30) i Solvang.

Les også: Disse skal arve Norges rikeste

På listen står også Per Olav Monseth (32), finansdirektør i Polaris Media, som ble kåret til Midt-Norges største ledertalent av E24 i 2011.

Til sammenlikning er konsernsjefenes snittalder 51,5 år, mens finansdirektørenes gjennomsnitt er 46,5 år. Eldst er styrelederne, med 57,5 år som snitt, noe som gjør dem nesten dobbelt så gamle som nevnte Steensland Brun.

Ung kompetanse

Hodejeger Anita Jebsen Erichsen sier mange selskaper verdsetter ung kompetanse.

- En leder på dette nivået må selvfølgelig være faglig kompetent, men yngre ledere er som regel veldig bevisste på egen kompetanse og situasjon. De er ikke redde for å delegere ansvar og omgir seg med dyktige mennesker. Det er et stort pluss, sier hun til Finansavisen.

Erichsen trekker også frem evnen til å tenke innovativt, og sier mange av de unge lederne er utdannet på internasjonale skoler, noe som gir dem en unik kulturforståelse.

Andre unge ledere er blant annet Arne Møgster (36), konsernsjef i Austevoll Seafood, Andreas Reklev (28), finansdirektør i Eitzen Chemical/Jason Shipping, og Asta Lassesen (30), finansdirektør i Hurtigruten.

Les også


Eks-ledertalent ble «Årets rederkvinne»Ledertalent blir Schibsted-direktørLedertalent blir ny HP-sjefLedertalent (35) stakk av med internasjonal revisorpris

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om