Ledertalentene 2017

Bjørnar er «årets økonomihode» i Ledertalentene 2017: – Viktig drivkraft i kjempefusjon

Etter en vellykket fusjonsprosess har Bjørnar Bukholm tatt ytterligere ansvar som strategi- og økonomidirektør i Wallenius Wilhelmsen. 

«Årets økonomihode»: Bjørnar Bukholm i Wallenius Wilhelmsen kåres til «årets økonomihode» i Ledertalentene 2017. Juryen trekker frem hans sterke analytiske evner, store arbeidskapasitet, og evne til å tenke strategisk i deres begrunnelse.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

«Bjørnar er et av de mest nytenkende og effektive mennesket jeg har jobbet med» skriver en kollega av «årets økonomihode» til E24.

– Jeg tror jeg alltid har vært effektiv, jeg er glad i å få ting gjort, forteller Bjørnar Bukholm, som er kåret til «årets økonomihode» i Ledertalentene 2017.

Bukholm er strategi- og økonomidirektør i Wallenius Wilhelmsen Logistics, som omtales som Wilhelmsen-konsernets nye flaggskip.

De siste årene har selskapet endret seg fra å være et joint venture som driftet flåten til svenske Wallenius Lines og Wilhelmsen, til at de to familieselskapene nå har flyttet alle skip inn i WWL.

Drivkraft

Bukholm omtales av flere som en viktig drivkraft bak WWLs vellykkede restrukturering og børsnoteringen av det som nå er verdens sjette største børsnoterte rederi.

– Når det gjelder nytenkende så tror jeg at det kommer litt naturlig når man engasjerer seg i jobben. Jeg klarer egentlig aldri å legge jobben helt fra meg, på en positiv måte. De kreative ideene dukker ofte opp når jeg trener eller bare slapper av. Det er viktig å understreke at jeg har et veldig godt team som hjelper meg med å konkretisere mine ideer og tanker. Dette samarbeidet fungerer veldig bra, forteller Bukholm beskjedent.

«Bjørnar Bukholm kombinerer faglig bredde med sterke analytiske evner, stor arbeidskapasitet, evne til å tenke strategisk og lederegenskaper som gjennomgående høster superlativer,» heter det i juryens begrunnelse for kåringen.

– Hardt arbeid

Bukholm forteller at det har kostet å komme dit han er i dag.

– Jeg har jobbet hardt og målrettet, tatt de mulighetene som har bydd seg frem. Så handler det om å skape gode relasjoner samt å være på rett sted til rett tid, forteller han.

Les også

«Årets rådgiver» i Ledertalentene 2017: Elin er McKinseys «rockestjerne»

Prisvinneren omtales som en som nyter stor respekt både for sin ledelse og faglige dyktighet, i tillegg er han veldig godt likt, heter det i juryens begrunnelse.

- For meg er det viktig at en leder evner å skape et godt arbeidsmiljø, og går foran som et godt eksempel. I tillegg er det viktig å gi tillit, rom og muligheter for utvikling samtidig som man er der som et sikkerhetsnett ved behov, forklarer Bukholm.

At han har sentrale arbeidsoppgaver i Wallenius Wilhelmsen siden 2013, gjør ikke at han har umiddelbare flytteplaner.

– Jeg trives veldig godt der jeg er nå, så jeg har ingen planer om å flytte på meg. I løpet av noen år håper jeg muligheten dukker opp for ennå større utfordringer, sier Bukholm.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2017
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Marie Nielsen (35) til topps i Ledertalentene 2017

  2. Her er ledertalentjuryens begrunnelser

  3. Nå ankommer ledertalentene

  4. Krisztina Horvath helt til topps i Ledertalentene 2019

  5. Børre Lobekk er årets ledertalent 2020