Ledertalentene 2017

Bjørnar er «årets økonomihode» i Ledertalentene 2017: – Viktig drivkraft i kjempefusjon

Etter en vellykket fusjonsprosess har Bjørnar Bukholm tatt ytterligere ansvar som strategi- og økonomidirektør i Wallenius Wilhelmsen. 

«Årets økonomihode»: Bjørnar Bukholm i Wallenius Wilhelmsen kåres til «årets økonomihode» i Ledertalentene 2017. Juryen trekker frem hans sterke analytiske evner, store arbeidskapasitet, og evne til å tenke strategisk i deres begrunnelse.

Foto: Wallenius Wilhelmsen
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

«Bjørnar er et av de mest nytenkende og effektive mennesket jeg har jobbet med» skriver en kollega av «årets økonomihode» til E24.

– Jeg tror jeg alltid har vært effektiv, jeg er glad i å få ting gjort, forteller Bjørnar Bukholm, som er kåret til «årets økonomihode» i Ledertalentene 2017.

Bukholm er strategi- og økonomidirektør i Wallenius Wilhelmsen Logistics, som omtales som Wilhelmsen-konsernets nye flaggskip.

De siste årene har selskapet endret seg fra å være et joint venture som driftet flåten til svenske Wallenius Lines og Wilhelmsen, til at de to familieselskapene nå har flyttet alle skip inn i WWL.

Drivkraft

Bukholm omtales av flere som en viktig drivkraft bak WWLs vellykkede restrukturering og børsnoteringen av det som nå er verdens sjette største børsnoterte rederi.

– Når det gjelder nytenkende så tror jeg at det kommer litt naturlig når man engasjerer seg i jobben. Jeg klarer egentlig aldri å legge jobben helt fra meg, på en positiv måte. De kreative ideene dukker ofte opp når jeg trener eller bare slapper av. Det er viktig å understreke at jeg har et veldig godt team som hjelper meg med å konkretisere mine ideer og tanker. Dette samarbeidet fungerer veldig bra, forteller Bukholm beskjedent.

«Bjørnar Bukholm kombinerer faglig bredde med sterke analytiske evner, stor arbeidskapasitet, evne til å tenke strategisk og lederegenskaper som gjennomgående høster superlativer,» heter det i juryens begrunnelse for kåringen.

– Hardt arbeid

Bukholm forteller at det har kostet å komme dit han er i dag.

– Jeg har jobbet hardt og målrettet, tatt de mulighetene som har bydd seg frem. Så handler det om å skape gode relasjoner samt å være på rett sted til rett tid, forteller han.

Les også

«Årets rådgiver» i Ledertalentene 2017: Elin er McKinseys «rockestjerne»

Prisvinneren omtales som en som nyter stor respekt både for sin ledelse og faglige dyktighet, i tillegg er han veldig godt likt, heter det i juryens begrunnelse.

- For meg er det viktig at en leder evner å skape et godt arbeidsmiljø, og går foran som et godt eksempel. I tillegg er det viktig å gi tillit, rom og muligheter for utvikling samtidig som man er der som et sikkerhetsnett ved behov, forklarer Bukholm.

At han har sentrale arbeidsoppgaver i Wallenius Wilhelmsen siden 2013, gjør ikke at han har umiddelbare flytteplaner.

– Jeg trives veldig godt der jeg er nå, så jeg har ingen planer om å flytte på meg. I løpet av noen år håper jeg muligheten dukker opp for ennå større utfordringer, sier Bukholm.

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2017
  2. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Her er ledertalentjuryens begrunnelser

  2. Marie Nielsen (35) til topps i Ledertalentene 2017

  3. Nå ankommer ledertalentene

  4. Annonsørinnhold

  5. Krisztina Horvath helt til topps i Ledertalentene 2019

  6. – Lei av å høre at norske selskaper ikke er flinke nok