Bård (29) er leder for 42.000 skandinaver

Av samtlige ledertalenter på årets toppliste er det kanskje Bård Skaar Viken som har flest personer under sine vinger. - Av alt som ikke er viktig i livet, er fotball det viktigste, sier han.

LEDERTALENT: Bård Skaar Viken er både direktør for lesermarked i Stavanger Aftenblad og leder for Manchester Uniteds supporterklubb i Skandinavia - og et av årets fremste ledertalenter.

Anders Park Framstad
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

- Av og til skulle jeg ønske at døgnet hadde flere timer, sier Bård Skaar Viken til E24.

Direktøren for lesermarked i Stavanger Aftenblad er kåret til et av Norges fremste Ledertalenter i 2014, og det er ansvaret og resultatene i denne stillingen som gjorde at han havnet i juryens søkelys.

Sjekk ut årets ledertalenter her!

42.000 nordmenn, svensker og dansker kjenner imidlertid Vikens lederskap best gjennom deres felles dedikasjon til fotballklubben Manchester United:

29-åringen har sittet i styret til «de røde djevlenes» supporterklubb i Skandinavia siden 2009, og de siste to årene har han vært leder for organisasjonen.

Såpass mange «underordnede» er det få - om noen - av de andre ledertalentene på listen som kan skilte med.

- Vi dyrker engasjementet

Viken mener at det det er en rekke fellesnevnere når det kommer til lederstillingene i mediehuset og supporterklubben.

- Det handler om å være relevante. Om å skape gode opplevelser for medlemmer og abonnenter. I både Stavanger Aftenblad og supporterklubben ser vi at digitale flater blir stadig viktigere, og vi jobber mye med å bli bedre digitalt. Dette er avgjørende for at vi skal lykkes fremover, sier han.

Han mener at det viktigste fellestrekket er å skape gode opplevelser for folk.

- Vi er i begge tilfellene en del av hverdagen til mange mennesker. Det stiller krav, men gir også en del spennende muligheter. Jeg synes det er morsomt å jobbe med et nyhetsprodukt som opptar og betyr mye for mange, og det samme gjør supporterklubben for medlemsmassen, sier Viken.

Fotballtilhengere er gjerne kjent som spesielt lidenskapelige, men Viken mener at han kan spore mye av den samme gløden blant regionavisens lesere.

- Både i Stavanger Aftenblad og supporterklubben dyrker vi engasjementet. Den dagen ingen bryr seg lenger, har vi et problem, sier han.

Som leder er Viken fokuserer på motivasjon og ansvarliggjøring.

- Jeg er veldig opptatt av å tydeliggjøre ansvar - hvem som skal levere på hva, og at ansvar ikke bare er noe man får, men også må ta. Dessuten er det viktig for meg at folk trives og er engasjert i det de holder på med. Det er vanskelig å motivere folk dersom de ikke synes at det de holder på med er givende, sier han.

TRØBBEL: Den nye Manchester United-manageren Louis van Gaal har fortsatt ikke fått skikkelig sving på sakene på Old Trafford. Men sammenlignet med utfordringene på jobben, kommer fotballen i andre rekke.

Rui Vieira

Tøffe tider

Den foregående og inneværende sesongen har vært heller grå for seiersvante Manchester United-supportere.

I kjølvannet av avgangen til trenerlegenden Alex Ferguson endte storklubben på en skuffende syvendeplass forrige sesong, og i år har poengfangsten blitt enda magrere enn på samme tidspunkt i fjor.

Sett i lys av utfordringene mediebransjen står overfor, blir imidlertid fotball mindre viktig.

Schibsted-eide Stavanger Aftenblad har, som en rekke andre aktører i medie-Norge, opplevd at annonseinntektene fra papirproduktet er fallende. De digitale inntektene vokser ikke hurtig nok til å dekke inn dette.

Dette har resultert i flere runder med nedbemanning.

- Jeg må si at det vi opplever i mediebransjen er tøft. Det påvirker manges arbeidshverdag og liv mer enn det fotballresultatene gjør. Jeg har veldig stor respekt for den jobben mange gjør under krevende forhold. På privaten er det selvfølgelig morsommere når fotballaget leverer gode resultater, men det kan ikke sammenlignes, sier Viken.

Direktøren og supporterlederen trekker frem et velbrukt sitat fra fotballverdenen.

- Av alt som ikke er viktig i livet, er fotball det viktigste.

Les også:

Årets ledertalent på Sørvestlandet: - Åpenlyst at jeg heier på Rosenborg- Jeg kommer nok aldri til å bli noen ekstremsportutøverÅrets ledertalent i Vest: Finner løsninger på problemene i motbakker og regnÅrets ledertalent i Midt-Norge: – Har sagt nei til konsernledelsen tre gangerÅrets ledertalent i Nord-Norge: - Man må ikke bli spist opp av jobbenPublisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Årets ledertalent på Sørvestlandet: - Åpenlyst at jeg heier på Rosenborg

  2. - Å hoppe og sprette litt, vil være det viktigste for en leder fremover

  3. Ragnhild (34) er årets ledertalent

  4. Annonsørinnhold

  5. - Jeg kommer nok aldri til å bli noen ekstremsportutøver

  6. - Man får litt gratis ved å vokse opp i et flerkulturelt miljø