Hauglie åpner for utvidelse av permitteringsreglene

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) åpner for å se på en utvidelse av permitteringsreglene. Det er i tråd med ønskene fra tungvekterne i arbeidslivets organisasjoner.

SKAL VURDERE PERMITTERINGSREGLENE: Anniken Hauglie (H) er arbeids- og sosialminister.

Gorm Kallestad NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– Jeg har ikke noe religiøst forhold til å si nei til videre utvidelse av permitteringstiden. Det kan godt hende den skal videre fra 30 uker til 40 uker eller til 52 uker som LO ønsker, men jeg vil være helt sikker på at det er et tiltak som faktisk vil hindre ledighet, sier statsråden til VG.

Hun legger til at regjeringen bruker fire milliarder kroner på toppen av det ordinære statsbudsjettet til tiltak mot den økende ledigheten.

– Og det må få virke først, understreker hun.

Les også

Eriksson møtt med krav om nye permitteringsregler

NHO-ønske

Under et møte på statsministerens kontor forrige mandag tok NHO til orde for en utvidelse av den maksimale dagpengeperioden fra dagens 30 uker, men ikke helt opp til 52 uker, som LO kjemper for.

Statsminister Erna Solberg (H) sier til NTB at utviklingen i sysselsetting og ledighet avgjør om regjeringen imøtekommer ønsket fra de to tungvekterne i norsk arbeidsliv.

Les også

Solberg stokker om regjeringen

– Jeg forstår at bedriftene ønsker å beholde kompetanse og arbeidskraft for seg selv. Men det er dårlig for landet hvis arbeidskraft holdes inne i en bedrift som ikke har oppdrag, hvis den trengs et annet sted. Fram til januar har vi hatt vekst i sysselsettingen i Norge. Men hvis sysselsettingsbildet blir annerledes framover, må vi vurdere permitteringsreglene i lys av det, sier Solberg.

Videregående

Hauglie sier til VG at permitterte i liten grad søker nye jobber. Hun viser til at i oljefylket Rogaland har 40 prosent av de ledige under 30 år ikke fullført videregående skole.

– De trenger å få hjelp til å fullføre videregående og å komme i gang med fagutdanning, ikke å få satt livene sine på vent i enda flere uker som permittert, sier Hauglie.

Les også

Jensen: Ikke aktuelt med ekstra tiltak nå

LO-leder Gerd Kristiansen mener regjeringen somler i en tid der 130.000 mennesker står uten arbeid.

– Det er ikke omstilling å gå fra jobb til ikke å ha jobb. Det trengs akuttiltak nå, men regjeringen er ikke på ballen, sier hun til VG.

Kristiansen forteller at under en reise til Rogaland nylig, sa samtlige bedriftsledere hun møtte, at de kunne unngått å si opp folk med 52 ukers permitteringstid.

Les også

Venter omkamp om offentlig pensjon til våren

Les også

– Det er et skjevt sjokk

Les også

– Regjeringen gjør for lite for å bekjempe ledigheten

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Regjeringen åpner for 52 ukers permittering

 2. Betalt innhold

  Jubler for endringer i permitteringsreglene

 3. LO-leder krever milliarder mot ledighet

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Jubler for endringer i permitteringsreglene

 6. Støres bønn til Solberg: Forleng permitteringstiden nå