Pilotforening: – Norwegian er underbemannet på piloter

Norwegian oppfordrer piloter til å fly på fridager og må leie inn bemannede fly for å få kabalen til å gå opp. Selskapet avviser at det er noen generell pilotmangel.

AVVISER: Norwegian avviser fagforeningenes beskyldninger om at selskapet sliter med pilotmangel.
Publisert: Publisert:

Dagbladet har sett flere tekstmeldinger hvor piloter og kabinansatte i Norwegian blir oppfordret til å jobbe ekstra. I en av meldingene fra tidlig i april, står det at det er generell mangel på kabinansatte og piloter på alle Norwegians baser.

– Det er daglige forespørsler om å stille opp på fridager. Det kan skape unødig press, sier Alexander Tinholt. Han er leder i Norwegian Pilot Group (NPG), som er en sammenslutning av nasjonale pilotfagforeninger i Norwegian. Til sammen organiserer de 1.000 Norwegian-piloter.

Tinholt viser til at Norwegian brukte 112 millioner kroner på innleide fly med mannskaper i første kvartal.

– Hvordan man enn vrir og vender på det, er det en mangel på mannskaper i forhold til de flygningene de har, sier han.

«Det er ikke riktig at vi har generell pilotmangel», skriver Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen. «Det er korrekt at ikke god nok intern planlegging førte til at vi ikke hadde nok piloter i en periode. Da leide vi inn fly og mannskap fra andre selskap for å unngå kanselleringer og strandede passasjerer.», skriver han.

Les også

SAS angriper Norwegian i svar til regjeringen

Les også

Norwegians nye Airbus-fly forsinket

Les også

Bjørn Kjos og den store revejakta

Publisert:

Her kan du lese mer om