Næringslivsjubel for mer fleksibel arbeidsmiljølov

Et stort flertall av kunnskaps- og teknologibedriftene mener endringene i arbeidsmiljøloven er positive. Det viser en undersøkelse blant Abelias medlemsbedrifter.

FORNØYD: En undersøkelse hos Abelias medlemmer viser at nesten 9 av 10 kunnskaps- og teknologibedrifter gir tommelen opp for de varslede endringene i arbeidsmiljøloven.

Jan Haas
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge Abelias medlemsundersøkelse jubler 86 prosent av kunnskaps- og teknologibedriftene for de varslede endringene i arbeidsmiljøloven.

– Kunnskap og teknologi vokser, og er det vi må leve av i framtiden. Da tror jeg fleksibilitet er noe flere vil ha nytte og glede av. Noen må ha mer definert arbeidstid, spesielt i offentlig sektor som sykehus. Men på arbeidsplasser der fleksibilitet er mulig bør også lovverket være tilpasset den virkeligheten de skal regulere, sier direktør for næringspolitikk i Abelia, Hilde Widerøe Wibe, til Dagsavisen.

Hun viser til at arbeidslivet i denne bransjen har endret måten folk jobber på, og at mange arbeider på vei til og fra jobb og utenfor kontoret.

Kun 3 prosent av Abelias medlemsbedrifter mener det er negativt at arbeidsmiljøloven blir mer fleksibel.

Arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) endringer av loven har skapt debatt i fagforeningene, og hovedsammenslutningene i LO, YS og Unio streiker etter nyttår i protest.

Les også:

Norske arbeidstakere mest fornøyde av alleØystein (50) har CV få kan matche - blir ikke invitert på intervjuDette er årsakene til at nordmenn skifter jobb

Publisert:

Flere artikler

  1. – Må få digitalisering inn i styrerommet

  2. Åtte av ti toppledere fornøyd med arbeidsmiljøloven

  3. - Ingenting er viktigere nå enn å satse på nye vekstbedrifter i Norge

  4. Venstre presset gjennom 40 millioner til ny pre-såkornordning

  5. Få nordmenn frykter roboter vil ta over jobbene