Hver tiende må gå i Hansa Borg etter Rema-kutt

Hansa Borg må kutte staben med 10 prosent som en direkte konsekvens av at Rema 1000 fjerner bryggeriets øl fra sine butikkhyller.

MÅ KUTTE: Hansa Borg melder at hver tiende ansatt må gå som følge av bestevenn-ordningen til Rema 1000.
Publisert:

Opptil 40 årsverk i bryggeriet forsvinner, ifølge Nettavisen.

– Volumet vårt blir så begrenset som følge av at vi blir kastet ut av Rema-butikkene at vi må kutte bemanningen med 30 til 40 årsverk. Det tilsvarer rundt 10 prosent av staben vår, sier administrerende direktør Lars A. Midtgaard.

Remas nye markedsstrategi favoriserer Ringnes på bekostning av blant annet Hansa Borg. Bryggeriet er Norges nest største og har merker som Hansa, Borg, CB, Nøgne Ø og Heineken. Også Aas bryggeri og Mack har lidd samme skjebne som følge av Rema-strategien.

Rema avviser

Mette Fossum, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt hos Rema 1000, avviser at det er noen sammenheng mellom Remas nye strategi og nedbemanningen hos Hansa Borg.

– Vi kan ikke se at den varslede nedbemanningen kan skyldes de mindre endringene i avtalen mellom Rema 1000 og Hansa, sier Fossum i en pressemelding.

– I forhandlingene for 2017 ønsket ikke Hansa Borg lenger å tilby butikkbesøk fra sine ansatte og selgere. Dersom nedbemanningen skyldes dette, synes vi det er uheldig, fortsetter hun.

Selv om Rema har lovet å beholde noen lokalt forankrede produkter, ligger det an til store kutt også lokalt. I Sarpsborg blir antallet øltyper redusert fra rundt 20 til 2 i Remas butikker, ifølge Lars A. Midtgaard.

På Sørlandet blir antallet redusert fra 17 til 1 CB-pils, mens antallet blir redusert fra 30 til 3 i Bergen.

I nesten hele resten av landet forsvinner Hansa Borgs øl fullstendig fra hyllene.

Mack kutter 30

I januar informerte ølbryggeriet Mack om at de kutter minimum 30 årsverk på grunn av store inntektsfall.

Bryggeriet ble også vraket av Rema.

– Vi ender opp med å kutte 30 årsverk, eller cirka 25 prosent, av de 124 årsverkene vi har i dag, sa administrerende direktør, Harald Bredrup til iTromsø (bak betalingsmur).

Han har ledet familiebedriften som ble stiftet i 1877.

Les også

Mack frykter Rema-nekt kan føre til oppsigelser

Les også

Mener Rema har bommet med Æ: - Har blitt taperen

Les også

Rema-salget faller etter «Æ»-lanseringen

Publisert:
Gå til e24.no