Ledertalent-juryleder: – Nå begynner kandidatene å peke seg ut

Det er ennå ikke klart hvem som stikker av med tittelen årets Ledertalent 2016, men juryen har kommet et godt stykke på vei mot endelig avgjørelse.

GRUNDIG PROSESS: Dette bildet viser et av de flere jurymøtene avholdt i høst. Juryleder Cathrine Foss Stene plasserer navnelapper på tavlen, mens Hege Yli Melhus Ask og Siri Schmidt-Horix følger med.

Foto: Eric Utheim/E24
  • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

Den 18. november braker det løs i PWC-bygget i Oslo, med premiering av årets ledertalent.

I tillegg premieres de øvrige på topp 10, i tillegg til at åtte kategorivinnere hedres.

Det offentliggjøres også en toppliste på E24, på vel 100 navn – med en kort bakgrunnstekst på alle kandidatene.

Juryen har siden sensommeren jobbet med å finsikte og vurdere flere hundre kandidater, som i runder er filet ned til den nevnte topplisten.

Nå intensiveres sluttprosessen som skal komme frem til hvem som får de gjeveste plassene.

Mange møter

Jurymedlemmene har allerede mange møter bak seg, og leder Cathrine Foss Stene forteller at det er et massivt arbeid som gjøres for de fire i juryen:

– Vi har fått et gedigent underlag fra den prosessen kandidatene har vært gjennom før vi begynner vår vurdering, sier hun.

– Kandidatene har levert inn cv-er, blitt intervjuet av de erfarne rådgiverne i Boyden Executive Search, samt at oppgitte referanser har sendt inn sine omtaler.

Flere referanser sjekkes per kandidat, men minst én må være tilknyttet eksisterende arbeidsplass. Alle kandidatene har også levert såkalte self-asessment.

Som om ikke det er nok: Åtte fagpersoner, én for hver av åtte kategoriene årets kåring er delt inn i, har også kommet med sine vurderinger ut fra sin spesifikke kompetanse.

SHOW: 18. november kåres de ulike vinnerne i «årets ledertalent 2016». Her ser vi Iris Helen Nikolaisen motta fjorårets diplom innen kategorien «årets samfunnsbygger», kategorien for sosiale entreprenører. Hun får hederen fra juryleder Cathrine Foss Stene (til venstre) og jurymedlem Berit Svendsen.

Krister Sørbø/VG

Gjort «dypdykk»

Etter alle disse innledende vurderingene er juryen nå nede i en liste med i underkant av hundre kandidater, som skal grundig ettergås i sømmene.

Jurymedlemmene har fordelt de åtte kategoriene, og de som ikke passer i kategoriene, men likevel er hete kandidater til hovedpremien, mellom seg for nye vurderingsrunder.

Les også

Venture-investor: – Gründernes egenskaper viktigere enn idéen

Jurymedlemmene, som alle har relevant ledererfaring fra store norske selskaper, herunder rekruttering, gjør nøye vurderinger ut fra fastlagte kriterier.

– Vi har blant annet hatt direkte dialog med kandidatene, men vi har også brukt mye tid på å snakke med dem som jobber tett på dem. Etter dette «dypdykket» har vi i juryen møttes igjen – for å snakke om det vi har hørt og funnet, sier Foss Stene, og legger til:

– Nå har vi kommet ganske langt i kategoriene, men vi er ikke ferdig ennå. Det begynner imidlertid å utmerke seg noen kandidater.

– Må se på både erfaring og potensial

Jurylederen forteller at det er mange sterke kandidater, og det er ingen enkel oppgave å peke på hvem som skal fylle de tre øverste plassene.

I tillegg er det mange faktorer som skiller kandidatene, som juryen må ta stilling til, som for eksempel størrelse på selskap, type lederstilling alder.

HOLDER TALE: Styreleder i Telenor og tidligere banktopp Gunn Wærsted skal holde tale til ledertalentene-finalistene i arrangementet 18. novemeber.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

– Det vil naturlig nok være forskjell i erfaring mellom en på 27 år og en på 35 år. Vi skal imidlertid både se på hvilke prestasjoner som er oppnådd hittil, men også ledertalentets potensial, påpeker Foss Stene.

Foss Stene har også begynt å se frem til Ledertalent-arrangementet 18. november, når hun får muligheten til å møte alle toppkandidatene.

Les også

Her jobber de med å finne årets ledertalent

Spennende faglig program

– I tillegg blir det et faglig spennende program, hvor både Gunn Wærsted og Tellef Thorleifsson skal tale.

Wærsted er styreleder i telekomkjempen Telenor, og var før det sjef i Nordea Norge. Thorleifsson er venturekapitalist og Northzone-gründer.

– Dermed blir både de store og etablerte konsernene representert ved Wærsted, mens Tellef har lang bakgrunn med det man kan kalle underskogen av gründerselskaper.

Les også

Venture-investor: – Gründernes egenskaper viktigere enn idéen

Les også

Her jobber de med å finne årets ledertalent

Les også

Ledertalentene-fagekspert: – Hemmende med mange eldre menn i topplederstillinger

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Entreprenørskap
  3. Karriere
  4. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Her jobber de med å finne årets ledertalent

  2. Nå finsiktes det i jakten på årets ledertalent

  3. Kjenner du Norges største ledertalent? Nå har du bare én dag igjen til å nominere

  4. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

  5. Hjelp disse topplederne, kom med tips!