Opedal om ledertalenter:
- Middelmådighet og snobberi er ikke i tiden

Næringslivstoppen Dag J. Opedal skal delta i E24s jakt på Årets ledertalenter.

NY I JURYEN: Den erfarne næringslivstoppen Dag J. Opedal skal delta i E24s jakt på Årets ledertalent.
Publisert: Publisert:

Det er en skikkelig tungvekter som i år kommer inn i juryen til «Ledertalentene»: Dag J. Opedal var ansatt i Orkla i 20 år, fem av dem som konsernsjef frem til 2010. Han har også hatt ledende stillinger i Norgesgruppen og Ferd Capital.

For tiden innehar han styreverv i Telenor, Kirkens Nødhjelp, Kavli Holding, Bertel O. Steen, Nammo, Vizrt, Meltwater og Odin Forvaltning.

- Ledelse er et tema som interesserer og fascinerer meg. Det er som oftest en klar sammenheng mellom ledelse og oppnådde resultater på ulike samfunnsarenaer. Å sette fokus på unge ledertalenter er derfor et bra formål, sier Opedal til E24.

Den erfarne topplederen har stor tro på den kommende generasjonen ledere.

- Mange av de lovende talentene jeg treffer tør å vise sin «edge» og personlighet. Middelmådighet og snobberi er ikke i tiden, sier han.

Les også:- Det er ikke bare hygge å være leder

- Far har betydd mest

Med lederjobber og styreverv i flere av landets største selskaper, har Opedal hatt gleden av å jobbe med en rekke dyktige ledere gjennom mange år.

- Jeg føler meg svært heldig og priviligert. Det å bli vist tillit gir et kick, ikke minst det å få veiledning av overordnede som virkelig ønsker at du skal lykkes, sier han.

Når E24 spør om hvilken enkeltstående leder som har betydd spesielt mye for ham, er svaret imidlertid ikke en navngitt toppsjef fra ett av de store konsernene, men «foreldre som ga ham trygghet».

- Den lederen som har betydd mest for meg, er min far, sier Opedal, og begrunner:

- Han delte åpent sine erfaringer og vurderinger fra næringslivet med meg fra jeg var ung. Og understreket ikke minst betydningen av å være grundig og godt forberedt.

Les også: Ledertalent 2011: Skeptisk til så unge sjefer som seg selv

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEL AV ÅRETS JURY: De som sammen med Dag J. Opedal (til høyre) skal finne Årets ledertalent er Cathrine Foss Stene (helt til venstre),Trygve Walstad og Karin Aslaksen.

Må sette en retning

Opedal tror det finnes mange ulike ledertyper som kan lykkes «så lenge man opptrer inspirerende og produserer resultater over tid».

- Men jeg tror på betydningen av å utvikle gode holdninger, sier han.

Viktig for alle ledere er det imidlertid å stille en realistisk diagnose på bedriften og deretter bestemme retningen for hvor man skal.

- Og aller mest bidra til å bygge en bro til hvordan man kommer til målet, sier Opedal.

Les også: - Jeg slet litt med tittelen «Årets ledertalent»

- En leder må trives med mennesker

I populærkulturen fremstilles toppledere ofte som ensomme ulver som med kjølig rasjonalitet nærmest er vandrende beslutningsmaskiner.

Opedal mener en leder bør være sosial og trives i arbeid med andre mennesker.

- Man lykkes sjelden over tid med et «one man show». En leder må skape involvering og gode arbeidsprosesser. Da er det lettere å få medarbeiderne med seg og komme inn under huden på organisasjonen, sier han, og legger til:

- En leder bør derfor være oppsøkende og trives med å skape samspill mellom mennesker.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om