Ledertalent: - Vi skal ta Spotify og Itunes

Som «Head of Music» i Wimp er Kjartan Slette (34) med på å ta den norske musikktjenesten ut i det store utland. -  Vi skal lage verdens beste musikktjeneste, sier han. 

LEDERTALENT: I en alder av 34 sitter Kjartan Slette i ledergruppen i Wimp og har totalansvaret for alle leverandørforhandlinger og redaksjonelle flater, samt ansvaret for databasen på 18 millioner låter som Wimp sitter på.

Wimp
  • Ole Martin Skaug
Publisert:

- Min lidenskap for lederrollen og det å lede andre er ikke medfødt, og jeg har ikke vært den typiske alfahannen som stått fremst og ivret etter å bli sett og hørt, sier Kjartan Slette til E24.

Han er Head of Music i Wimp, musikkstreamingtjenesten eid av børsselskapet Aspiro.

I en alder av 34 sitter han i ledergruppen og har totalansvaret for alle leverandørforhandlinger og redaksjonelle flater, samt ansvaret for databasen på 18 millioner låter som Wimp sitter på.

Slette er blant de topp 100 på E24s Ledertalentene.

Sjekk hele listen: Norges 100 fremste Ledertalenter 2012

- Lederrollen er ingen mekanisk øvelse

Med en sjefsstilling i en avdeling som nå teller 13 personer i fem land står utfordringene i kø for Slette, som ikke akkurat har gått den typiske lederskolen.

- Jeg har ikke hatt et strategisk løp mot de rette skolene eller miljøene for å så etter hvert havne i en lederrolle. Tvert i mot har jeg har brukt lang tid på å modnes som leder, og det har handlet om å finne drivkraften i meg selv først og fremst, sier han.

Wimp-sjefen tror ikke bøker og kursing alene skaper ledere. Han mener det må være en lyst og indre drivkraft der for å skape grobunn for en god leder.

- Jeg tror de fleste kan bli ledere hvis de kan finne den lidenskapen i seg selv. Å være leder er en jobb som aldri slutter, man går aldri helt hjem, og da må drivkraften være der, sier han.

- Å være en leder er ikke en mekanisk øvelse, det finnes ingen oppskrift, påpeker han.

LES OGSÅ: Her er gründeren som mener Steve Jobs tok feil

Deltid i platebutikk

Slette påpeker at det er, som med de aller fleste, like deler tilfeldigheter og dyktighet som har ført han til Wimp, og han takker gode sjefer som har gitt han både tid og rom til å gradvis omfavne en lederrolle.

Det var deltid i en platebutikk som førte Slette inn i musikkbransjen. Derfra steg han i gradene som butikksjef, og endte til slutt som innkjøper på hovedkontoret - før han følte trangen til å fylle på med mer utdanning og flyttet utenlands til Kongens by, København.

Der studerte han ved Copenhagen Business School, før danskebåten vendte hjemover og til slutt i havn i Norge og Aspiro.

- Være leder med hud og hår

De siste fem årene har Slette hatt flere forskjellige lederstillinger i Aspiro - og selv om han mener at de fleste årene som leder ligger foran han, har han hatt tid til å finne sin oppskrift hvordan man skal lykkes:

- Jeg tror ikke man lykkes som leder på sikt hvis man kun trives som leder. Man må elske det og man må være det med hud og hår, sier Slette til E24.

Han er bevisst på at man aldri kan ta lederrollen for gitt, og at lederrollen ikke skiller seg vesentlig fra andre funksjoner i et selskap hva gjelder viktighet.

- Den forskjellen har jeg ikke forstått ennå, og det håper jeg at jeg aldri helt forstår. Sulten etter å ville mer og etter å lære mer, samt ønsket om å prestere hver dag for sjefen, for mine kollegaer i ledergruppen, for styret og for mine ansatte er en enorm positiv drivkraft for meg og mitt lederskap.

LES OGSÅ: Her er Topp 10

- Bruker tittelen som skjold

Han har også tenkt på når hans tid som leder eventuelt er over:

- Jeg tror man er ferdig som leder når man ender bak en kontorpult i et eller annet dyrt treslag og bruker tittelen som skjold. Hvis så skjer med meg så håper jeg noen har vett til å jage meg ut av bygningen, sier Slette.

I Wimp jobber de for å bli verdens beste musikktjeneste. Og ifølge Slette er selskapet på god vei.

«Wimp skal være den vennen som du kan dra hjem til for å lære litt mer om musikk, høre den siste platen til det siste bandet og bli inspirert til å selv gå dypere inn i musikken»

(saken fortsetter under bildet)

FOKUS: Ledelsen i Aspiro ønsker å fokuserer mer på musikktjenesten Wimp.

Wimp bruker lokale musikkelskere som redaktører, som det så fint heter. Et relativt ungt miljø, påpeker Slette.

Men det er bare positivt mener han, og sier han også har ledet og leder ansatte som er eldre en han.

- Jeg ser ingen store forskjeller i alder, ei heller nasjonalitet, kjønn eller lignende., i forhold til lederskap. Grunnleggende respekt og nysgjerrighet for andre individer og deres virkelighet transenderer alt dette, sier han.

- Gi deg selv tid

Med flere unge ansatte har Slette lært seg å lede de yngre, og han har et råd til de som vil opp og frem:

- Ikke se ut, men inn. Gi deg selv tid, og let etter arbeidsplasser og ledere som vil gi deg den nødvendige tiden til å vokse. Vær ærlig mot deg selv, kartlegg dine styrker og svakheter, og vær tydelig på dine ambisjoner, sier han.

- Er du trygg i deg selv vil andre ønske å følge deg, og ikke glem for en eneste dag hvilket privilegium og glede det er å elske sin jobb nok til å kunne dele den lidenskapen med dine ansatte, legger han til.

- Da er jeg en lykkelig mann

Om 5 år håper Wimp på å være en av de gjenstående globale musikktjenestene, etter en heftig krig tjenestene i mellom.

- Hvis jeg kan ha en fortsatt global rolle i det selskapet, så vil jeg anse meg som en lykkelig mann, sier Slette.

LES OGSÅ:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Går fra millionlønninger til gründerdrømmen

  2. Tror Jay Z henter inspirasjon før strømmekrig i USA

  3. Portrett Maria M. Hanssen: «Du må ikke oppnå alt før du er 30»

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Etatens nye kraft

  6. Norges fremste Ledertalenter 2012