Ledertalentene-vinneren fra i fjor: – Må huske at man ikke er verdensmester

Franchisedirektør Jan Frode Johansen i Rema 1000 stakk av med hovedseieren i fjorårets utgave av Ledertalentene. Han mener en porsjon ydmykhet kan være nyttig å ha for unge ledere.

DIPLOM: Til slutt var det Jan Frode Johansen som ble stående igjen på toppen under Ledertalent-kåringen. Et par måneder etter seieren, startet Johansen opp i jobben som admininstrerende direktør Rema Franchise Norge.

Krister Sørbø
  • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

– Mange unge ledere tror man må være verdensmester når man er leder. Når man er under 30 år og leder, er det veldig viktig å huske at man først og fremst ikke er verdensmester. Selvinnsikt er helt avgjørende, uansett alder.

E24 rullet mandag ut den åttende utgaven av kåringen Ledertalentene - hvor vi finner norsk næringslivs beste talent under 35 år.

I fjor var det Rema 1000-direktør Jan Frode Johansen som ble hovedvinner.

– Det var en veldig fin anerkjennelse å bli kåret til vinner av kåringen. Vi konkurrerte på tvers av alle bransjer og prestasjoner, så det kan ikke ha vært noen enkel jobb for juryen å komme frem til en vinner, sier Johansen.

Vi ønsker ditt talent-tips!

E24s Ledertalentene-kåring gjøres i samarbeid med rekrutteringsselskapet Boyden, bransjeeksperter og en ekstern jury med høy kompetanse innen lederutvelgelse.

I tillegg til å kåre en topp 100-liste, hvor vinneren blir «Årets Ledertalent 2016», skal vi også premiere innen kategoriene «Årets innovatør «,«Årets digital nytenker», «Årets Selskapsutvikler», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører, «Årets sosial entreprenør», og «Årets finans-ess».

Kåringen baserer seg på at publikum – altså du – spiller inn kandidater.

Vet du om en dyktig person under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet? Da kan DU tipse om denne personen ved å fylle ut vårt enkle tipsskjema.

Tipsskjemaet finner du her!

Skjemaet tar sekunder å fylle ut. Spre gjerne skjemaet til kollegaer og venner – kanskje kan dere sørge for at unge, dyktige kandidater fra din bransje når helt til topps i år?

Ble meldt på av flere

Et viktig utbytte av kåringen for Johansen, var muligheten til å bygge nettverk med de andre ledertalentene.

– Jeg har hatt en del kontakt med andre som jeg traff i forbindelse med kåringen i fjor, og særlig de andre på topp ti som jeg traff den dagen. Akkurat det har definitivt vært en bra ting å ta med seg fra deltagelsen.

Fjorårsvinneren forteller at han i ettertid har fått vite at det var flere som hadde meldt ham på i kåringen.

– Selskapet har vært tydelig på at jeg har hatt en sterk posisjon, men det er alltid gøy å få denne anerkjennelse det er å bli påmeldt av sin egen arbeidsgiver, forteller Johansen.

Les også

Jan Frode Johansen tok seieren i Ledertalentene 2015

Topplederprogram på Harvard

Da han vant konkurransen i november i fjor, sto 34-åringen på terskelen til å ta over jobben som administrerende direktør for Rema 1000 franchise Norge.

I denne jobben er Johansen ansvarlig for franchisedriften av 550 REMA 1000 butikker i Norge, med en totalomsetning på over 40 milliarder.

Før han startet opp i den nye jobben, ble han sendt på et internasjonalt topplederprogram på Harvard, av Rema-topp Ole Robert Reitan.

Her var han den desidert yngste lederen, men fikk samtidig svært gode tilbakemeldinger.

Johansen søkte seg tidlig mot ansvar og ledelse. Allerede under studietiden hadde Johansen tatt på seg økonomiansvaret for seks-syv bedrifter i Trondheim, der han studerte. Og da han var 23 hadde han tatt en lederjobb som medførte personalansvar for 60 personer.

Les også

Ledertalentene 2015: Tidligere OL-vinner er «Årets brobygger»

– Ble overtalt til Lidl-jobb

– Da Lidl forsøkte å etablere seg der, var det et sted folk var skeptisk til å jobbe. Like etter at jeg hadde fullført en bachelor i økonomi, klarte likevel en studiekamerat av meg å overtale meg til å begynne der. Og det var nettopp muligheten til å få personansvar som gjorde at jeg takket ja til jobben, forteller Johansen, og fortsetter:

– Jeg tror det har vært veldig viktig for meg å få muligheten til å prøve og feile i en veldig ung alder. Da jeg kom til Rema, hadde jeg opparbeidet meg masse ledererfaring, til tross for at jeg bare var 27 år, sier han.

Han påpeker videre at Rema 1000 er svært dyktige til å ta vare på og utvikle unge ledertalenter.

– Jeg tror det man skal være bevisst på som ung leder, er at man skal ha både selvtillit og ydmykhet.

Les også

Startet Adams Matkasse med penger fra Lånekassen

Les også

Jobbet 100 timer i uken for å berge selskapet

Les også

Digital kjøpmann er «Årets innovatør»

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledelse
  2. Rema 1000
  3. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Nå er jakten på Norges beste ledertalenter i gang

  2. Ledertalent-juryleder: – Viktigere enn noensinne å anerkjenne talentene sine

  3. Kjenner du Norges største ledertalent? Nå har du bare én dag igjen til å nominere

  4. - Ledertalentene er min form for høstjakt

  5. Ledertalentene 2017: Bare én uke igjen til å tipse om flinke folk