Kjenner du Norges største ledertalent? Nå har du bare én dag igjen til å nominere

Nå må selskaper og privatpersoner som vet om flinke, unge ledere hoppe ned fra gjerdet de har sittet på, og sende oss tips. I morgen går fristen ut for å nominere Ledertalenter.

VINNERKLEM: Her får fjorårsvinneren Aneesh Rajaram en god klem av juryleder Cathrine Foss Stene under diplomutdelingen for Ledertalentene 2016.
Ledertalentene 2017
 • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

Nå er det absolutt siste sjanse til å sende oss forslag, hvis du kjenner noen som fortjener en plass i kåringen av Norges største ledertalenter.

Ved midnatt i morgen, torsdag 24. august, går fristen ut for å nominere kandidater til kåringen.

Sammen med rekrutteringsselskapet Boyden skal E24 igjen kåre Norges beste ledertalent, og nå har du altså kun én dag på å gi oss ditt tips om Ledertalenter.

For niende året på rad leter vi etter dyktige ledere under 35 år, som har resultat-, personal- og/eller beslutningsansvar i næringslivet?

Kanskje er det DU som tipser oss om årets vinner? Klikk her for å melde inn din kandidat (det tar bare et par minutter)

Disse gjorde det best i fjor

I fjor var det Aneesh Rajaram fra Opera TV AS som stakk av med førsteplassen. Eirik Folkvord Tandberg (da Hafslund Varme, nå Fortum Oslo Varme) og Helene (Hallre Radisson Blu Royal Hotel, København) havnet på de neste plassene.

I faktaboksen kan du se alle vinnerne i kåringen siden 2009, og her finner du hele topplisten (med om lag 100 unge ledere) fra fjorårets kåring.

I tillegg til en topp 10-liste, har vi også åtte ulike kategorier man kan vinne, og i år kåres det vinnere i følgende kategorier: «Årets innovatør», «Årets fremtidstenker», «Årets rådgiver», «Årets salgsleder», «Årets drivkraft», «Årets markedsfører», «Årets samfunnsbygger» og «Årets økonomihode».

Du kan lese mer om fagpersonene for årets kategorier nederst i denne artikkelen.

Les også

Nå jakter også konsulentselskapene på teknologer

Stor jobb før vinneren kåres

Etter at fristen for tips er gått ut, begynner arbeidet med å innhente opplysninger om kandidatene, både fra kandidatene selv, men også fra referanser.

Deretter skal rekrutteringsselskapet Boyden og fagekspertene for hver enkelt kategori gjøre sin vurdering av kandidatene, før juryen kan ta fatt på sitt arbeid med å vurdere hvem som er landets største ledertalenter.

På et større arrangement på BI i Nydalen den 10. november deles diplomer ut til de ti øverste på listen, i tillegg til de åtte kategorivinnerne.

Les alle Ledertalent-saker her

– Bra med kontinuitet i juryen

– Det er en liten stund til vi begynner vårt arbeid, men vi gleder oss til å komme i gang. Og det blir spennende med to nye jurymedlemmer (red.anm. Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas og Abelia-sjef Håkon Haugli), som forsterker oss på digital- og entreprenørsiden, sier juryleder Cathrine Foss Stene.

– Samtidig er det bra at vi har kontinuitet i juryen med Berit (Svendsen), Hege (Yli Melhus Ask) og meg, som har kunnet følge utviklingen i antall tips, vurdere relevans i kategorier og kriterier samt kvaliteten på tipsene fra år til år, legger hun til.

De erfarne jurymedlemmene har sett en klar tendens til at selskaper som har vært aktive før, fortsetter å tipse om sine, samtidig som noen selskaper sitter på gjerdet og ikke anerkjenner og viser frem sine talenter gjennom Ledertalent-kåringen.

– For oss er for øvrig kandidater fra alle kategorier like spennende. Vi er opptatt av mangfold både i lederkvaliteter og i ulike ledelsesbehov, alt fra typiske etablererprofiler til ledere som håndtere utfordringene i store komplekse konsern. Behovene er mange og ulike – mangfold trenger vi både i næringsliv og øvrig arbeidsliv, sier Foss Stene.

Les også

Ble Ledertalent-toer i 2016: – Søk deg til gode ledere som du kan lære av

Ekstern jury

Det er en altså ekstern jury, uavhengig av E24, som står for selve kåringen.

I år som i fjor er det som nevnt Cathrine Foss Stene som leder juryen. Hun jobber i dag for Implement Consulting, og har bred erfaring – blant annet som HR-direktør i Schibsted.

Med seg har hun noen svært profilerte navn: Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas, Abelia-sjef Håkon Haugli, samt sjef for Gjensidiges privatmarked og vinner av den aller første Ledertalentene-kåringen, Hege Yli Melhus Ask.

Les også

– Kompetanse kan være utdatert på fem år

Les også

Skaper arbeidsplasser for unge som faller utenfor

Les også

Ledertalentene 2017: Mie (35) sitter i ledergruppen for Oljefondets globale eiendomsinvesteringer med en portefølje på 191 milliarder

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2017
 2. Leder
 3. Karriere
 4. Ledelse
 5. Digitalisering
 6. Entreprenørskap
 7. Gründere

Flere artikler

 1. Ledertalentene 2017: Bare én uke igjen til å tipse om flinke folk

 2. Ledertalent-juryleder: – Viktigere enn noensinne å anerkjenne talentene sine

 3. Nå finsiktes det i jakten på årets ledertalent

 4. Ledertalentene 2017: – Savner kandidater fra fiskerinæringen

 5. God ledelse har ingen aldersgrense - hvem blir årets ledertalent?