ARBEIDSMARKEDET: Manpower tror på oljevekst

I starten av 2011 forventer flere i bemanningsbransjen ti prosents vekst. - Særlig aktivitet blir det innen oljenæringen, mener Manpower.

TRENGER SPESIALISTER:Bemanningsbransjen tror på vekst, særlig innen olje og gass. Det blir også større behov for høyere utdanning.

Hasan Jamali
  • Renate Sæle
Publisert:,

Mange ser seg om etter nytt arbeid like etter ferier, og Finn.no satte ny rekord i unike brukere som surfet på deres jobbannonser mandag 3. januar, første arbeidsdag etter nyttår.

Innen bemanningsbransjen ser Manpower for seg et oppsving særlig for olje- og gassmarkedet i 2011.

LES OGSÅ:

Geir Dølvik, konserndirektør i Manpower professional, ser at trøkket var bra inn mot jul når det gjelder spesialister og ingeniører.

- Mange oppdrag blir avsluttet til nyttår. Men dette årsskiftet så vi at mange oppdrag for konsulenter innenfor ingeniør og finans ble forlenget inn i 2011, sier han til E24.

- Olje og gass- bransjen kom sent inn i finanskrisen fordi prosjekt måtte ferdigstilles. Så ble det stopp i prosjekt. Men i 2011 og 2012 kommer ny aktivitet. Det setter i gang aktivitet i hierarkiet av underleverandører.

Manpower vil ikke oppgi tall for forventet vekst i 2011, men bekrefter at de fleste bransjer vil ha vekst.

Relaterte saker:

- Trenger ingeniører

Proffices Per Bergerud ønsker seg flere gode folk i økonomi og regnskap.

- Også innen høyere utdanning, ingeniøryrkene og IT er det ikke god tilgang på folk. Her er det rom for flere. Men det må ikke bli slik at alle skal ha akademiske yrker, vi trenger folk innen håndverk og produksjon, det er der verdiskaping skjer, sier administrerende direktør Bergerud til E24.

Han forventer januarnivået vil ligge 5-10 prosent over tilsvarende for 2010.

Avhengig av Europa

- Vi så en viss økning i tredje kvartal. Men det er ikke slik at arbeidsmarkedet har tatt av. Vi må fortsatt kjempe for oppdragene. Jeg tror vi bare vil se en svak økning i etterspørsel etter arbeidskraft i 2011. Vi vil ikke komme på nivå som i 2006-2007, sier Bergerud.

Dette er fordi Norge er avhengig av situasjonen i Europa.

- Mange land sliter med gjeld og nye velferdsordninger. Vi kan ikke forvente veldig voksende etterspørsel etter varer og tjenester fra Norge, sier han.

Vekst på 10 prosent

Ikke uventet forventer Adecco også at 2011 vil gi større kunder og mer å gjøre. Perioder etter ferier gir alltid oppsving i søkere og personer som titter på stillinger på deres nettsider.

- Mange har hatt tid til å reflektere litt, sier informasjonssjef Anne -Stine Talseth.

Adecco opplever det har tatt lengre tid enn forventet etter finanskrisen å få tak i folk med høyere utdanning og at det har vært få stillinger til denne gruppen.

- Men vi tror også disse vil melde seg dette året, sier Talseth, som anslår 10 prosents vekstprognose for starten av 2011.

- Vi anslår at det vil stige noe over dette igjennom året, men ser at returen fra resesjon går noe roligere denne gangen enn det gjort etter forrige resesjon, etter det vi kan se fra Sverige, sier Talseth.

Flere saker på E24 Jobb

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Omsetningshopp og fremtidstro

  2. Vanskeligere å få sommerjobb

  3. - Stillingsmarkedet har stabilisert seg

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    – Tre ganger så stor etterspørsel

  6. 11 prosent flere stillinger