Nå skal vi finne «årets ledertalent» - kom med tips!

Kjenner du et dyktig ledertalent i næringslivet? Hjelp oss! Kom med forslag på kandidater.

VINNERGJENGEN: Årets ledertalent Krisztina Horvath (helt til høyre) sammen med resten av topp ti under 2019-kåringen. Fra venstre: Trond Veibust, Geir Atle Bore, Jorunn Øyna, Marie Mostad, Martin Schütt (nå jurymedlem), Christoffer Bergstrøm, Mathilde Vik Magnussen, Jonas Ibsen Brynildsrud. Theodor Vendrig var ikke med på bildet.
Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri

– Vi gjør dette fordi vi mener det er viktig å anerkjenne godt lederskap, forteller juryleder Cathrine Foss Stene.

– Om du har en venn eller kollega, eller kanskje er nærmeste leder til noen som fortjener anerkjennelse for sin måte å lede på, så vil vi anbefale at du sender inn tips.

For tolvte gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Den årlige kåringen hedrer landets dyktigste ledere under 35 år.

Kåringen er tipsbasert - og dere E24-lesere må komme med innspill på dyktige ledere som kan vurderes.

VANT: Krisztina Horvath fra Ferd vant i 2019

Kjenner du et ledertalent under 35 som fortjener å være med i kåringen? Lever ditt tips her! Vårt enkle skjema tar kort tid å fylle ut - kanskje når din kandidat helt til topps i år?

– Denne spesielle våren har lært oss viktigheten av endringsledelse og det å kunne omstille seg når man settes på prøve. Kanskje har folk der ute lagt enda bedre merke til god ledelse, både når det gjelder det å lede mennesker og det rent forretningsmessige, sier Foss Stene.

Her er tipsskjema for Ledertalentene 2020!

Ledertalentene-kåringen skal ende i en toppliste på inntil 100 navn, hvor den øverste er «årets ledertalent 2020».

Kåringen gjennomføres i samarbeid med rekrutteringsbyrået Mercuri Urval, som blant annet intervjuer de heteste kandidatene.

Nytt av året er at ledertalentene også har et samarbeid med NHO og Finn.no.

Årets premieutdelingsarrangement arrangeres i forbindelse med NHOs årlige årskonferanse – en av de store happeningene i norsk næringsliv.

E24s Ledertalentene-finale vil gå i Oslo sentrum dagen før, og knyttes opp mot konferansen.

JURYEN: Fra et av jurymøtene i fjor. Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli (fra venstre), juryleder Cathrine Foss Stene, Karl Munthe-Kaas (nå utgått av juryen) og Benedicte Schilbred Fasmer. I 2020 er juryen supplert med Martin Schütt og Maria Moræus Hanssen.

Slik gikk det i fjor - sjekk topplisten for 2019 her!

Kåringen er inndelt i syv underkategorier - hvor vi skal kåre vinnere for «Årets markedsfører», «selskapsbygger», «salgsleder», «økonomistjerne», «teknologihode», «organisasjonsutvikler» og «bærekraft».

Observante ledere vil se at noen av kategoriene er justert og fått nye navn før årets utgave av ledertalentene.

Dette for å skarpe skillene mellom kategoriene, og for å få dem med på linje med de funksjoner og roller man kjenner i et vanlig organisasjonskart i en norsk bedrift.

På veien frem til eventuell heder og ære skal kandidatene måles og vurderes i en rekke omganger. Referanser, fagpersoner i hver kategori, self asessment-skjema, intervjuer og jurybedømminger.

Denne grundigheten og de mange filtrene gir Ledertalentene tyngde og prestisje.

Juryen ledes av Foss Stene, og består også av profiler som Innovasjon Norge-leder Håkon Haugli, påtroppende konserndirektør for bedriftsmarkedet i Fremtind Forsikring Benedicte Schilbred Fasmer, Akseladden-gründer og premiert ledertalent i 2019 Martin Schütt, samt den erfarne Maria Moræus Hansen - som har hatt en rekke viktige roller i selskap som Aker og Yara her hjemme, men også internasjonalt: Hun var konsernsjef i det tyske energiselskapet DEA, og ble så visekonsernsjef i Wintershall DEA når de to slo seg sammen.

– Vi er så heldige å ha fått to nye medlemmer i juryen. En med mye internasjonal erfaring, og bakgrunn fra energisektoren - noe vi ikke har hatt i juryen før. I tillegg en seriegründer som nok vil ha et bedre blikk for gründervirksomhet enn det vi andre i juryen har. De bidrar til mangfoldighet i juryen, slik mangfoldighet også er viktig i godt lederskap.

Selv har Foss Stene vært med siden starten i 2009 - dette er sjette året hun er juryens leder. Hun jobber med utvikling av ledelse og organisasjoner – både struktur og kultur - gjennom Implement Consulting, og har bakgrunn som HR- og kommunikasjons-direktør i Schibsted og SAS.

–Jeg er genuint opptatt av godt lederskap, og spesielt utvikling av godt lederskap. Det er jo også jobben min. Til daglig jobber jeg i stor grad med etablerte ledere i større organisasjoner, og ser mye som inspirerer meg - men også muligheter for forbedringer. Det er svært spennende å bli kjent med også yngre ledere via Ledertalentene. Det er morsomt å se hvor mange dyktige unge ledere det er der ute, det er like inspirerende hver gang.

Så kom igjen, hjelp oss!

Tenk deg om, diskuter på jobben og gå gjennom kontaktlista: Vet du av et stort ledertalent som fortjener heder,og kan nå langt i vår kåring, ikke nøl.

Kom med ditt tips!

Tips kan leveres gjennom hele sommeren. Lenke til skjemaet finner du her.

Publisert:
Gå til e24.no