Ledertalentene 2019

«Årets rådgiver» drives av å løse problemer

Theodor Vendrig har gjort kometkarriere i et av verdens største konsulentselskap.

Underveis i studietiden fikk Theodor Vendrig opp øynene for konsulentbransjen.

McKinsey
 • Leila Feratovic
Publisert:,

Da Theodor Vendrig gikk ut av NTNU med en grad i industriell økonomi startet han, som mange andre med den graden, i et konsulentselskap. I McKinsey har han nå vært i seks år, som ifølge undersøkelser, er omtrent tre år lengre enn det som er vanlig i konsulentbransjen.

– Grunnen til at jeg liker jobben så godt, er fordi jeg bidrar til å løse veldig komplekse problemer for kundene våre, sier Vendrig.

I McKinsey jobber Vendrig i hovedsak med digitale og strategiske prosjekter for firmaer.

Den digitale satsingen er blant de viktigste områdene for konsulentselskapet. Vendrig leder prosjekter som hjelper selskaper og organisasjoner med å utvikle digitale løsninger på alt fra markedsføring til vekst.

– Historisk har vi fortalt kunder hva de skal gjøre og hvorfor de skal gjøre det. Nå bruker vi mer tid på å implementere endringen sammen med dem i et team.

Vendrig forteller blant annet at nå er det vanlig for ham å jobbe med et team som består av 14 til 15 personer med ulik bakgrunn, som for eksempel designere, back end-utviklere og markedsførere.

– Vi hjelper kunder med å faktisk starte opp sin egne digitale satsing. Slike prosjekter gjør vi mer og mer av.

– Rådet vi ofte gir til kundene er å fokusere på at de har de riktige menneskene. Det er viktigere enn de spesifikke løsningene du trenger der og da.

Liker å bli utfordret

– Jeg blir kontinuerlig utfordret og får lære nye ting. Jeg får også skape positive endringer for organisasjoner og selskaper, sier Vendrig om hva som har gjort at han har klart seg så lenge i bransjen.

Vendrig beskriver sin egen jobb som full av variasjon og mange komplekse problemstillinger. Det å kunne starte med blanke ark hver gang et nytt prosjekt starter, er også en fordel.

– Jeg liker å strukturere opp problemer, og forstå hva som er de viktige tingene.

McKinsey opererer i store deler av verden, og deres ansatte må regne med mange reisetimer i døgnet. For Vendrig har det å kunne jobbe rundt om i verden bidratt til mye læring.

– Jeg har møtt mange inspirerende mennesker overalt, sier Vendrig som blant annet har jobbet med prosjekter i Sør-Afrika, USA og Europa.

Det er ikke hvem som helst som får jobb i et av verdens tyngste konsulentselskap. Som regel er det toppstudenter fra diverse økonomi- og ingeniørstudier. Da Vendrig skulle finne ut hva han skulle gjøre etter studiene, fant han ut at McKinsey var den rette arbeidsplassen.

– Jeg har alltid hatt høye ambisjoner på mine egne vegne. En av ambisjonene var å jobbe med flinke folk.

I McKinsey er det nettopp folkene han trekker fram som noe av det mest positive.

– Det er viktig at de rundt meg trives. Jeg jobber med fantastisk flinke og motiverte mennesker.

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2019
 2. McKinsey
 3. Ledertalentene
 4. Digital
 5. Konsulenttjenester

Flere artikler

 1. Krisztina Horvath helt til topps i Ledertalentene 2019

 2. «Årets drivkraft» har fjellhøye ambisjoner

 3. Her jobber de med å finne årets ledertalent i 2019

 4. Annonsørinnhold

 5. «Årets innovatør» lei av buzzord fra gründere

 6. «Årets brobygger» arrangerte festival og fikk smaken på ledelse