Ledertalentene 2017: IT-nestor mener norske bedrifter er teknologisinker

IT-nestor og fagperson i Ledertalentene Dag Honningsvåg mener norske bedrifter er treige med å ta i bruk ny teknologi.

TEKNOSINKER: Norske bedrifter er treige med teknologi, mener fagekspert i Ledertalentene Dag Honningsvåg.
Publisert: Publisert:

I fjor mente Dag Honningsvåg, IT-nestor og fagekspert i Ledertalentene at Norge generelt ligger langt fram teknologisk. Han er fortsatt enig med seg selv, men er litt skeptisk til hvordan bedriftene gjør det i den teknologiske transformasjonen.

– Ifølge undersøkelser gjort den senere tiden, har bedrifter stadig høyere bevissthet om teknologi, og det skjer mye spennende i toppledelse og styrer rundt omkring. Fortsatt er man treig med å ta i bruk ny teknologi, sier Honningsvåg.

Hans inntrykk er at innovasjonsprosessene i bedriftene går sakte, og at kartleggingen for egen del fortsatt er mangelfull i bedriftene.

Dag Honningsvåg

– Selv om folk i undersøkelsen påstår at de har planer for innovasjon og tanker om hvordan man skal utnytte konkurransefordelen og nyteknologi, og man etter sigende er på vei dit, er resultatet litt mangelfullt, forteller Honningsvåg, som henviser til Triggers undersøkelse om temaet.

Han legger til at dette ikke er et faktum, men hans subjektive mening.

Honningsvåg som er fagekspert i kategorien «Årets fremtidstenker» for andre gang , er tidligere direktør i Making Waves. I dag sitter han som styreleder i en rekke teknologiske selskaper.

Tips oss!

E24 er i samarbeid med rekrutteringsselskapet Boyden i gang med kåringen av årets Ledertalenter.

Vet du om en dyktig person under 35 år (født etter 1.1.82), som jobber i næringslivet, og har beslutnings-, resultat-, og/eller personalansvar? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg. Send inn ditt tips i tipsskjemaet.

Les mer om Ledertalentene her!

Honningsvåg mener bedrifter ikke må være redde for å tipse om egne talenter.

– Her kan man øke bevisstheten rundt egen organisasjon, og om de talentene som finnes i organisasjonen. Man må bli mer oppmerksom på hvilke talenter man har, selv om de er unge og til dels usynlige i media, må de ikke være det. Kåringen er en fantastisk måte å skape merkevare og innovasjonskultur på, oppfordrer Honningsvåg.

Du finner tipsskjemaet her!

Les også

For niende året på rad: Hjelp oss å finne årets ledertalent

– Alle moderne selskaper er teknologibedrifter

Det blir stadig vanligere at selskaper betegner seg som teknologiselskaper, fremfor å bruke tradisjonelle kategorier. DNB er et slik selskap, som ikke først og fremst ønsker være bank, men et teknologiselskap.

IT-nestoren mener det er vanskelig å si det er noen stor forskjell på betegnelsene, men mener det er et uttrykk for en ambisjon i selskapet.

– Man tar teknologi på alvor og forstår at om man skal være leder, så handler det rett og slett om teknologi. Man kommer ikke lenger utenom å utvikle egne avanserte løsninger, sier han.

Honningsvåg trekker blant annet frem Kolonial.no som et av flere selskaper som definerer seg som en teknologibedrift. Karl Munthe-Kaas, administrerende direktør i Kolonial.no forteller de legger mye vekt på nettopp det.

Karl Alveng Munthe-Kaas, Kolonial.no

– Slik jeg ser det, er ethvert moderne selskap i dag en teknologibedrift i en eller annen grad, enten man er klar over det eller ikke, sier han og fortsetter:

– Store deler av oss som startet Kolonial.no kom fra teknologisiden. Vi lener oss nok mer på teknologi sånn sett enn det man forbinder med tradisjonell butikkdrift, og vi har nok mer til felles med teknologibaserte industribedrifter, forteller Munthe-Kaas, som i årets utgave av Ledertalentene er medlem av fagjuryen for første gang.

Munthe-Kaas mener forskjellen på de bedriftene som ser nytten i moderne teknologi kontra de som ikke gjør det, er tydelig.

– Det er klart et skifte og et skille basert på hvile bedrifter som omfavner de nye mulighetene som teknologi gir, sier han og legger til at i en verden hvor ting endrer seg mye raskere, må man være pragmatisk.

– Det er en fordel å ha teknologisk nysgjerrighet og forstå hva teknologi kan gi av muligheter. Evnen til å tenke dynamisk og kunne skyte på bevegelige mål er nok enda viktigere enn før. Det blir viktig å balansere et åpent syn på muligheter, med handlekraft og evne til å ta gode beslutninger i situasjoner med mer usikkerhet enn tidligere. Det å være fokusert på mulighetene og å være i angrep, blir viktig. Man kan ikke forsvare seg til seier lenger, sier Munthe-Kaas.

Honningsvåg mener i tillegg de tradisjonelle programvarehusene vil få en utfordring fremover som man tidligere ikke har sett.

– Tradisjonelle programvarehus som bedriftene tidligere har basert løsningene sine på, blir redusert til komponentleverandører i selskapenes egen teknologi, forteller Honningsvåg.

Les også

– Ledertalenter må forstå fremtidens business

Les også

Den nye Ferd-sjefens vei til toppen

Les også

– Lederjobben gjør meg til en bedre mor

Publisert:
Gå til e24.no