Rekordlavt sykefravær i Posten

Et målrettet arbeide for å få ned sykefraværet i Posten Norge gir resultater. I fjor kunne selskapet for største gang smykke seg med lavere fraværstall enn samfunnet for øvrig.

Friskere. Konsernsjef Dag Mejdell i Posten er fornøyd med at sykefraværet er kuttet med 30 prosent.
  • NTB
Publisert:

For ni år siden var situasjonen en helt annen. Postens medarbeidere var langt oftere syke enn den norske gjennomsnittsarbeideren. Siden den gangen er fraværet redusert med 30 prosent.

– Det betyr at hver dag er det 500 flere medarbeidere på jobb nå, enn i 2006. Jeg er stolt av at vi gjennom langsiktig arbeid har skapt en arbeidsplass med stadig friskere medarbeidere, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Da arbeidet startet var fraværet på 9,2 prosent, mens det i samfunnet for øvrig lå på 6,8 prosent. I 2014 hadde Posten et sykefravær på 6,3 prosent – 0,1 prosentpoeng lavere enn resten av arbeidslivet.

I tillegg til friskere medarbeider og flere folk på jobb, sparer selskapet også store summer på både pensjon, forsikring og lønns- og overtidsbetaling.

– Satsingen på HMS er vår beste investering. Siden 2006 har vi spart rundt en milliard kroner på lavere sykefravær, sier Mejdell, som lover å fortsette arbeidet «med uforminsket styrke».

Les også

Innotech Solar er konkurs: – Trist og vemodig, mener Ledertalent-gründeren

Les også

Slutter som Norges-sjef i Ikea

Les også

– Det er ikke politikerne som har æren for kontrakten, det er det dere som har

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Norske kabinansatte i Norwegian er mest syke

  2. Dag Mejdell har sagt opp i Posten Norge

  3. Betalt innhold

    Sparer 3,2 millioner årlig på lavere sykefravær

  4. Jobbekspertene svarer: «Kan jeg be småsyke ansatte jobbe hjemmefra?»

  5. Betalt innhold

    Sparer 3,2 millioner årlig på lavere sykefravær