Studiestøtten kan utvides fra 2017

Til neste år kan studentene få én uke lenger studiestøtte, som ledd i en gradvis utvidelse til støtte i elleve måneder i stedet for dagens ti. Utvidelsen er ventet i regjeringens forslag til revidert budsjett.

FLERE UKER STUDIESTØTTE: Studentene, representert gjennom studentorganisasjoner, har i mange år kjempet for studiestøtte i elleve måneder av året. Fra og med 2020 kan elleve måneder studiestøtte være realitet. NB. Illustrasjonsbilde.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Forslaget kommer onsdag, og der forventer Venstres Iselin Nybø å se et punkt om økt studiestøtte i tråd med budsjettforliket i fjor høst, skriver Aftenposten.

Der fikk hennes parti gjennomslag for at studentene innen fire år skal få støtte i elleve måneder i stedet for ti, slik ordningen er i dag.

Politisk rådgiver Magnus Thue i Kunnskapsdepartementet sier at regjeringen «følger selvsagt opp budsjettforliket», men går ikke nærmere inn på hva Nybø kan vente seg på onsdag. Men det er altså ventet at en gradvis utvidelse av studiestøtten fram mot 2020.

– Dette kan ikke bety noe annet enn ekstra tusenlapper utbetalt i studiestøtte allerede fra neste år, mener Nybø.

Dersom dagens støtte på snaut 104.000 kroner fordelt over ti måneder legges til grunn, betyr altså en ekstra måned 10.400 kroner mer å rutte med for studentene når utvidelsen er gjennomført. I første omgang ligger det an til rundt 2.600 kroner mer for den første uken med forlenget støtte.

Nybø sier Venstre ikke vil akseptere en løsning der dagens beløp fordeles over elleve måneder.

Les også

De viktigste endringene i statsbudsjettet

Les også

Isaksen vil ikke oppfylle NSOs studiestøtte-krav

Les også

Studenter går kraftig i minus

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Dette betyr statsbudsjettet for studenter

  2. Regjeringen utvider kompensasjonsordningen ut april

  3. Studenter som mister jobben, sikres studiestøtte

  4. Dette betyr statsbudsjettet for deg

  5. Slik påvirker budsjettavtalen lommeboken din