Går fra millionlønninger til gründerdrømmen

Begge hadde lederansvar i Wimp da den gode ideen kom. Thomas Walle Jensen og Kjartan Slette skal blogge for E24 om tiden som nybakte norske gründere som satser internasjonalt.

Gründerbloggerne
Publisert: Publisert:

For en måned siden hadde både Thomas Walle Jensen (29) og Kjartan Slette (36) trygge jobber med millionlønninger.

Nå skal de skape sitt eget eventyr gjennom oppstartsselskapet Unacast, og de skal ta med E24s lesere på ferden gjennom en blogg.

- Det var under en middag tidligere i år at vi begge så at tiden var moden til å gå ut og starte noe selv. Det var rett tid, vi hadde kompetansen og vi hadde riktig idé, sier Thomas.

Gründer-bloggen: Du kan lese den her.

Nybakt far

Begge hadde lederansvar i Wimp. Kjartan satt i ledergruppen og Thomas var sjef for forretningsutvikling.

Thomas og samboeren ble foreldre for første gang for ni uker siden, og Kjartan er pappa for en fireåring.

- Det er egentlig aldri riktig tid privat eller profesjonel, legger Kjartan til. Han var en av E24s utvalgte ledertalenter i 2012.

Ideen til Unacast stammer fra ønsket om mer personlig kommunikasjon mellom bedrifter og kunder, både online og i det fysiske rom. De bruker beacons for å oppnå dette.

Denne typen teknologi kan for eksempel gjøre at du kan bli automatisk sjekket inn på hotellet når du kommer inn i resepsjonen, eller at mobiltelefonen din kan bli brukt som nøkkel.

Da Thomas gikk til samboeren og fortalte han og Kjartan hadde en forretningside, var hun positiv.

- Kjæresten min svarte at det ikke er så stor forskjell, jeg har alltid jobbet mye. Før har jeg også reist mye, så egentlig kommer jeg til å være mer hjemme nå, sier Thomas, og legger til at det kan endre seg når Unacast lanseres globalt.

Studiekompiser

Duoen traff hverandre under økonomiutdanning i København. Den gang hadde Kjartan langt hår, peiling på musikk og var rocka. Thomas eide bare en samle-CD, som han hadde fått i gave.

- Vi var få norske, så det var naturlig at vi hilste på hverandre. Vi lagde en studiegruppe sammen med to dansker, som skrev alle oppgaver sammen, og det funket bra. Vi fikk gode tilbakemeldinger og gode karakterer, sier Kjartan.

Kjartan klippet håret og fikk jobb i Aspiro, som senere startet Wimp, under studiene, og Thomas fikk jobb i PwC da studiene endte. Kjartan hentet senere Thomas inn i Wimp.

Det har tatt syv år, til tider med jobbing døgnet rundt, før de nå er klare for å starte sammen.

- Til sammenligning ble jeg sammen med kjæresten min åtte uker etter jeg møtte henne, sier Thomas.

Satser

Men nå skjer det altså. De har sagt opp jobben, og flyttet inn i midlertidige kontorer sentralt i Oslo.

Gjennom bloggen her på E24 skal de fortelle om opp- og nedturer, investormøter og lærdommer de får gjennom den første tiden som nybakte gründere.

De har selv spart opp penger til å kunne drive selskapet, og leter etter eksterne investeringer til når selskapet, etter planen ,lanseres globalt neste år.

- Vi satser for å vinne, men vi er klar over at det kommer til å kreve mye innsats, og at vi skal ut på en reise med mange opp- og nedturer , sier Kjartan.

Publisert:

Her kan du lese mer om