Frøystein Gjesdal blir ny NHH-rektor

Gjesdal vant soleklart over Victor D. Norman i rektorkampen.

NY REKTOR: Regnskapsprofessor Frøystein Gjesdal får sitte i rektorstolen på Norges Handelshøyskole de neste fire årene.

NHH
  • Stine Grihamar
Publisert:

Torsdag ettermiddag ble resultatene til rektorvalget på Norges Handelshøyskole (NHH) offentliggjort.

Professor Frøystein Gjesdal blir Jan I. Haalands etterfølger som rektor, mens Sunniva Whittaker blir ny prorektor.

LES OGSÅ: Innstiller til ny rektor på NHH

Valgkampthriller

- Jeg er utrolig glad for å ha blitt valgt til NHHs rektor for den neste fireårs-perioden. Det er helt spesielt å få en slik tillitserklæring fra sine kollegaer og studenter, sier Torbjørn Gjesdal i en pressemelding.

Teamet Gjesdal og Whittaker vant med 66,5 prosent av stemmene. Konkurrentene Victor D. Norman og Inger Stensaker endte med 32,5 prosent av stemmene.

Det har vært en overraskende spennende valgkamp på NHH denne våren.

Det lå lenge an til at Gjesdal ville bli den eneste rektorkandidaten. Men få timer før fristen til å nominere kandidater løp ut, ble det klart at Norman takket ja til å stille som motkandidat.

LES OGSÅ: NHH på søkertoppen

Ansattes favoritt

Studentene og professorene har hatt hver sin favoritt. En meningsmåling studentavisen K7 Bulletin foretok, viste at tre av fire studenter ønsket å ha Victor D. Norman som ny rektor, mens tre av fire vitenskapelig ansatte ville ha Gjesdal.

De vitenskapelige stemmene vektes imidlertid mer enn studentenes, og det var derfor ventet at Gjesdal ville vinne valget.

- Først vil jeg si at vi så klart er fryktelig skuffet over ikke å ha vunnet valget. Vi var jo det beste laget, men de ansatte ønsket en annen rektor. Vi gratulerer Frøystein og Sunniva med seieren, som viser at de har stor oppslutning i faglig og administrativ stab. Vi og ønsker dem lykke til i de neste fire årene, sier Norman i en pressemelding.

Organisasjonsstruktur, masterutdanning, internasjonalisering og forskning, er områdene Gjesdal vil satse på, står det videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. Victor Norman kan gjørerektor-comeback

  2. Innstiller til nyrektor på NHH

  3. Studentleder: - NHH hviler på gamle laurbær

  4. Fra handlingsregel til handelshøyskole

  5. NHH-rektoren skuffet over kvinneandelen