Voksenpoeng

Mitt Voksenpoeng: Karl Munthe-Kaas

Dagligvaregründeren ble demotivert av å jobbe seg i hjel i konsulentbransjen. Han trives bedre med å jobbe seg halvveis i hjel for seg selv.

 • Nora Rydne
Publisert: Publisert:

E24s podkast Voksenpoeng med Nora tar deg gjennom det du trenger å vite om de store og viktige tingene du skal få på plass når du er i startgropen av voksenlivet. I Mitt voksenpoeng-episodene snakker vi med næringslivsprofiler om deres kompetanse og karrierevei.

Karl Munthe-Kaas skulle først bli direktør i Kværner, så samfunnsøkonom, så konsulent. Men gründeren han hadde i magen tvang seg ut, flere ganger.

I løpet av to år i McKinsey fant han ut at å jobbe 85 timer i uken for noen andre ikke motiverte ham – han både trives bedre og jobber mindre når han driver eget selskap. Nå skal han gå fra å være Kolonial-Karl til Oda-Karl, og sende dagligvareselskapet sitt ut i Europa.

I ukens episode av Mitt Voksenpoeng forteller Munthe-Kaas blant annet om hvordan magesjau og nesten-slåsskamp med en indisk sjef ble starten på slutten som konsulent, hva som gir best følelse av å kjøpe dyrt hus og dyr bil, og hvordan Oda skal ekspandere og begynne å gå med overskudd.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Voksenpoeng
 2. Karriere
 3. Podkast
 4. Karl Munthe-Kaas
 5. Kolonial.no
 6. Oda (tidligere Kolonial.no)
 7. Jobb

Flere artikler

 1. – Tror det er den eneste gangen jeg har grått i en profesjonell sammenheng

 2. Dette kan du bruke studier innenfor samfunnsfag til

 3. Mitt voksenpoeng: Emilie Stordalen

 4. Voksenpoengs guide til studievalg

 5. Mitt voksenpoeng: Too good to go-sjef Ann-Kristin Pfründer