Ny podkast hos E24: Power Ladies

– Det å synliggjøre rollemodeller er helt essensielt for å gi andre kvinner selvtillit og motivasjon, sier programleder og kommentator i E24, Yrja Oftedal. I dag lanserer hun og E24 en ny sesong av podkasten, Power Ladies.

Ny sesong av Power Ladies: – Jeg er veldig stolt og glad for at Power Ladies har blitt en E24-podkast, sier programleder Yrja Oftedahl.
Publisert:

– Det jeg kan si, uten å røpe for mye, er at sesongen byr på solide og spennende navn. Det er en bukett med varierte historier og bakgrunner, forteller Oftedahl.

Gjennom så langt over 160 episoder har Oftedahl trukket frem og intervjuet kvinner som baner vei innenfor sine fagfelt og som fremstår som rollemodeller i sine bransjer.

– Det blir et lass med inspirasjon og mye god lærdom, perspektiver og konkrete råd, sier E24-profilen.

Les på E24+

Slik bygger du deg selv som merkevare

Ny podkast hos E24 med programleder Yrja Oftedahl.

– Stolt og glad

Hver torsdag morgen slippes en ny episode, og sesongen er planlagt å gå frem til desember.

Oftedahl forteller at hun håper podkasten kan bidra til at flere kvinner får øynene opp for det som produseres på E24.

– Jeg er veldig stolt og glad for at Power Ladies har blitt en E24-podkast. Både gjestene og jeg gleder oss over å kunne dele podkasten med kanskje enda flere menn og kvinner. Jeg vet at folk vil få mye ut av episodene, sier hun.

Rollemodeller

Oftedahl peker på at hun tror rollemodeller er en nøkkelfaktor på veien til likestilling, og at podkasten dermed har en viktig funksjon.

– Å synliggjøre rollemodeller er helt essensielt for å gi andre kvinner selvtillit og motivasjon, og for å vise resten av samfunnet hva som er mulig. Eksemplene bidrar til å bryte ned bevisste og ubevisste holdninger og stereotypier, sier Oftedahl.

– «If you can’t see it, you can't be it!»

Hun forteller at kvinnene hun intervjuer har det til felles at de ikke er redde for å feile eller for å gå ut av komfortsonen. De har stå på-vilje, takler å stå i motgang, har vært gode på å bygge nettverk og til å spørre om hjelp på veien.

Dette er kvinner som står på og som tør å få avslag. De har skjønt at de må by på seg selv og skape sine egne muligheter. De sier ja når muligheter kommer, og hopper heller av om det blir feil, sier Oftedahl.


Hør sesongens første episode under.

Publisert:
Gå til e24.no