Professor kritisk til NRK-streik

BI-professor Morten Kinander tror ikke streiken i NRK vil føre til bedre lønn for journalistene, men at den vil vise at folk klarer seg uten rikskringkasteren.

«UNØDVENDIG»: BI-professor Morten Kinander mener NRK-streiken er «unødvendig» og trolig ikke vil føre til at journalistene får høyere lønn.

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Kinander, som er professor i rettsvitenskap, sier til Aftenposten at han mener journalister i andre medier ikke hadde våget en lignende streik i en situasjon der mediene møter knallhard konkurranse utenfra, fra aktører som Facebook og Google samt nye plattformer som strømmetjenester og podkaster.

– Det er krig på alle fronter. Men det er bare NRK-journalistene som kan streike uten å ofre egen jobbsikkerhet en eneste tanke. Fordi jobben er garantert over statsbudsjettet, sier professoren, som omtaler streiken som «unødvendig».

– Den kommer mest sannsynlig ikke til å føre til høyere lønn for NRK-journalistene. Derimot vil den nok synliggjøre for folk at man kan klare seg godt uten NRK, tror Kinander.

Fagforeningsleder Richard Aune i NRKJ mener kritikken er lettvint og minner om at det ikke bare er lønnskravet som ligger til grunn for streiken. De streikende vil ha forsikringer om kompetanseheving og likebehandling av midlertidig ansatte.

– Og vi ber ikke om å bli lønnsledende, men at avstanden til andre i bransjen blir litt mindre.

Les også

NRK-streiken på stedet hvil

Les også

Streik blant NRK-ansatte

Les også

NRK ber om 75 kroner mer i lisens

Her kan du lese mer om

  1. NRK
  2. Streik
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Partene i NRK-konflikten møter pressen

  2. NRK-streiken er over

  3. NRK-streiken på stedet hvil

  4. Annonsørinnhold

  5. – Det kan bli mange billige billetter når streiken er over

  6. BuzzFeed og HuffPost kutter i staben