Ledertalentene 2021

– Unge vil ha en jobb med mening

– Den nye generasjonen arbeidstakere vil ha en jobb som utgjør en positiv forskjell, sier bærekraftsprofil og næringslivstopp Cilia Indahl i EQT Foundation.

Håpet må stå sterkest: – Det er viktig for meg at håpet står sterkere enn frykten og skammen når vi ønsker å bygge bevegelser for økt bærekraft, sier Cilia Indahl.
 • Caroline Grundekjøn
Publisert: Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
pwc
mercuri

Å investere i eller kjøpe noe som ikke gjør verden bedre, er å investere i å gjøre den verre, mener bærekraftsprofilen Cilia Indahl (31).

– I ytterste konsekvens kan man si at det å investere i noe som ikke er bærekraftig, er å investere i utryddingen av mennesker på jorden.

Den unge næringslivstoppen sier videre at stadig færre ønsker å investere i selskaper som ikke er bærekraftige, og at enda færre ønsker å jobbe for slike bedrifter.

– Den nye generasjonen arbeidstagere ønsker å gå til en jobb som utgjør en positiv forskjell og oppleves som meningsfull, sier hun.

Indahl var en av flere finalister i kategorien «bærekraft» under fjorårets Ledertalentene, kåringen av Norges største ledertalenter under 35 år.

Tips oss om ledertalenter og lær mer om kåringen her!

Indahl leder i dag investeringsselskapet EQT Foundation. Stiftelsen forvalter fire milliarder kroner, og investerer i entreprenørselskaper innen blant annet klimateknologi og sosial innovasjon.

Tidligere har Indahl jobbet med bærekraft i både FN og KPMG, og hun var direktør for bærekraftig utvikling i Aker BioMarine fra 2016 til 2019.

Les på E24+

Dette ser headhunterne etter i et ledertalent

Ble inspirert av Aristoteles

Tromsøværingen forteller at hennes interesse for bærekraft vokste frem i 2009 da hun skrev en skoleoppgave om dagens klimautfordringer sett i lys av gresk filosofi.

– Jeg bet meg merke i at Aristoteles mente at når «materie» plasseres steder hvor det ikke hører hjemme oppstår det kaos i universet. I dag har vi for eksempel plassert for mye CO₂ i atmosfæren, som har ført til temperaturstigning som skaper kaos i økosystemet vårt.

Konklusjonen hennes var at bærekraft er et motsvar til kaos, da det kan være metoden for å gjeninnføre et økosystem i balanse.

I 2012 startet hun for alvor sitt bærekraftsarbeid som ungdomsdelegat til Rio+20 konferansen hvor etableringen av FNs bærekraftsmål ble vedtatt. Siden har hun fulgt utviklingen gjennom internasjonal politikkutforming, på innsiden av næringslivet og som investor.

Les også

– Den første ordren tok jeg imot da jeg var 10 år

– Hva kjennetegner en god bærekraftsleder?

– En god leder innen bærekraft for meg er en som står stødig i egne verdier, selv når det gjelder å si fra seg kortsiktig profitt, svarer Indahl og legger til:

– Fjorårets bærekraftsvinner i Ledertalentene, Jan Christian Vestre, var således et stjerneeksempel i fjorårets kåring, og jeg leder meg skikkelig til å følge med på hvem som dukker opp på listen i år.

Les også

Ledertalentenes første sommerjobber

Ikke en motsetning: Erik Osmundsen mener det ikke er en motsetning mellom bærekraft og bunnlinje. Tvert imot mener han at bærekraft er nødvendig for å lykkes økonomisk.

– Må ha bærekraft i både hodet og hjertet

Erik Osmundsen er fagekspert for kategorien bærekraft i Ledertalentene 2021.

Han har bakgrunn som konsernsjef i Norsk Gjenvinning, og leter nå etter selskaper i skjæringspunktet mellom bærekraft og teknologi i sin jobb for investeringsselskapet Verdane.

Osmundsen skal hjelpe juryen med å kåre Norges største ledertalent innen bærekraft.

– Hva ser du etter når du skal innstille Norges beste bærekraftsleder?

– En bærekraftsleder er en leder som har bærekraft i både hodet og hjertet. Det er en person som er levende opptatt av å skape gode forretninger og samtidig forbedre verden.

Osmundsen forteller at for å få til et slikt lederskap, er det viktig at bærekraft er i kjernen av strategien og at bedriften gjør noe konkret.

– Det er mange som har gode ideer, men for å virkelig være bærekraftig, er det nødvendig å gjøre noe konkret som å produsere bærekraftige varer eller tjenester.

Videre mener Osmundsen at det er essensielt at produktet eller tjenesten faktisk fungerer i markedet slik at det har muligheten til å skalere og bli stort.

– Blir det stort økonomisk, blir det også stort bærekraftig, slår Osmundsen fast.

Les også

– Jeg vil hedre de som har vært tøffe i motvind

Les også

Ledertalentene er i gang: – Godt lederskap har vært ekstra viktig

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2021
 2. Bærekraft
 3. Ledertalentene
 4. Leder
 5. Ung
 6. Ledere

Flere artikler

 1. – Jeg vil hedre de som har vært tøffe i motvind

 2. NHH-professor: – Bli bærekraftige eller forsvinn

 3. Ledertalentene: Siste sjanse!

 4. Finansleder: – Håper flere kvinner får øynene opp for finans

 5. Ledertalentenes første sommerjobber