Sigve Brekke blir ny konsernsjef i Telenor

Telenor-styret har utnevnt Sigve Brekke til ny konsernsjef i Telenor.

NY SJEF: Telenors Asia-sjef Sigve Brekke blir ny konsernsjef i Telenor når Jon Fredrik Baksaas går av.
Publisert:

Brekke overtar etter Jon Fredrik Baksaas, som går ut i pensjon, 17. august 2015. Han jobber i dag som konserndirektør og leder for Telenors operasjoner i Asia. Han ble ansatt av selskapet i 1999.

– Sigve Brekke har vært en del av Telenors konsernledelse med ansvar for de asiatiske markedene siden 2008, og har i perioden bevist at han evner å skape gode resultater. Hans ledende rolle i den asiatiske suksesshistorien i kombinasjon med bred internasjonale erfaring og sterke lederegenskaper vil være av stor verdi for Telenor-konsernets videre lønnsomme, internasjonale vekst, sier styreleder Svein Aaser i Telenor i en pressemelding.

Telenor har varslet en pressekonferanse om utnevnelsen på Telenors lokaler klokken 10.30 i selskapets lokaler på Fornebu. E24 vil følge pressekonferansen.

Les også

Lette forgjeves etter en kvinnelig Telenor-sjef: – Vi merket oss henstillingen fra næringsministeren

– Stor ære

Brekke er svært fornøyd med den nye jobben.

– Det er en stor ære å bli bedt om å lede Telenor. Selskapets norske og internasjonale suksess er et resultat av at vi har lykkes godt med å tilby digitale kommunikasjonsløsninger som er attraktive for kundene. Telenors strategi og våre finansielle prioriteringer gir oss nå en solid plattform for å skape merverdi for våre aksjonærer og videre vekst i Norge, Europa og Asia, sier Sigve Brekke.

- Vi er klare for å kapitalisere på den sterke etterspørselen innen internettjenester, og jeg gleder meg til å levere på strategien vår sammen med våre 33.000 ansatte.

Brekke får store sko å fylle. Forrige uke leverte konsernet en rekordomsetning på 30,2 milliarder kroner i første kvartal av 2015. Det var fem milliarder bedre enn samme tid året før. I løpet av samme tid hadde konsernet rekruttert 5,9 millioner nye kunder inn i konsernet.

Lønnen

Den nye konsernsjefen vil få en grunnlønn på 5,9 millioner kroner. Til sammenligning var Baksaas grunnlønn på 5,5 millioner i 2014, ifølge selskapets årsrapport.

Brekke vil ta del i Telenors incentivprogram, som vil utgjøre 30 prosent av den årlige grunnlønnen. Den maksimale årlige bonusen begrenser seg til 50 prosent av grunnlønnen.

Det venter antageligvis ikke et solid lønnshopp for Brekkes del. Som Asia-ansvarlig var nemlig Sigve Brekkes lønn og godtgjørelser «bare» 700.000 kroner lavere enn Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

I 2014 hadde Brekke en samlet årslønn på 11,2 millioner kroner, med en grunnlønn på 3,2 millioner kroner.

Hyller Baksaas på Twitter

I en Twitter-melding hyller Brekke den nåværende sjefens arbeid i Telenor.

«Jon Fredrik #Baksaas etablerte en solid plattform for #Telenor for fortsettende verdiskapning. Klar strategi og finansielle prioriteter for vekst», skriver Brekke.

Baksaas har sittet som leder i 13 år.

- Jon Fredrik Baksaas har internasjonalisert Telenor og bygget opp konsernet til å bli et telekomselskap i verdensklasse og en velkjent internasjonal merkevare med norske røtter. Fredrik er uten tvil en av de viktigste industrilederne i nyere norsk tid, sier styreleder Aaser.

Det ble spekulert i om tidligere Vimpelcom-konsernsjef Jo Lunder ville være en naturlig kandidat til jobben som ny konsernsjef. Lunder står midt oppi korrupsjonsetterforskningen av Vimpelcom, og det ble stilt spørsmål om saken heftet ved nordmannen i såpass stor grad at han ikke var aktuell.

Les også

700.000 lønnskroner skiller Telenors Asia-sjef fra konsernsjefen

Les også

– Vi er forberedt på enhver konkurranse

Les også

Rekordomsetning i Telenor: Baksaas skrur opp forventningene

Publisert:

Her kan du lese mer om