Dette forventer de ansatte av ledertalentene: – Se de ansattes styrke og skap tillit

E24 kåret mandag årets ledertalenter. Ansatte har svart på hva de synes er viktig hos sin leder.

Fredrik Leithe og Markus Søderlind i E-wheels Norge AS sier en god arbeidskultur og et ønske om å nå et felles mål er viktig for å trives på arbeidsplassen.
Publisert:

23-år gamle, Fredrik Leithe er leder i E-wheels Norge AS. Han ble nominert til årets selskapsbygger, hvor han kom på tredje plass.

– Man må kunne omstille seg. De to siste årene har alt vært så uforutsigbart, med en ny verden nesten hver dag. Da er det viktig å klare å henge med, noe jeg tror er en utfordring for mange, sier Leithe.

Markus Søderlind jobber med Leithe og synes det er viktig å ha en leder som skaper tillit.

– Tillit er utrolig viktig å skape for en leder. I tillegg vil jeg ha en leder som er et godt forbilde ved å legge inn mye innsats selv også, sier Søderlind.

Kjenner du neste års ledertalent? Du kan tipse oss til kåringen i 2022 her!

32-åringen Jonas Jafari fra Follo er leder i Google og bosatt i Los Angeles. Han ble vinner av E24s ledertalentene 2021.

– Jeg drar aldri først hjem fra jobb

Leithe er en av de yngste nominerte og ble leder for første gang som 20-åring. De siste tre årene har læringskurven vært bratt.

I bedriften har de om lag 50 ansatte, og Leithe er veldig mye yngre enn mange av de han leder.

– Å ha eldre ansatte var vanskeligere da jeg var 20 år. Nå vet alle at jeg har vært der fra dag en, og hvilken erfaring og kunnskap jeg har, så det tror jeg har hjulpet meg mye. I tillegg håper jeg at jeg har klart å skape den tryggheten som trengs, sier 23-åringen og legger til:

– Jeg drar aldri først hjem fra jobben, for å si det sånn. Jeg sitter der gjerne til langt utover kvelden. Så alle jeg leder vet at jeg gjør en god innsats selv også, for at bedriften skal gå best mulig.

Han tror den største fordelen yngre har et at de er gode på å omstille seg, som han trekker fram som en viktig egenskap å ha som leder.

TOPPLISTEN: Her kan du se hele topplisten for 2021.

Juryen og kategorivinnerne for 2021.

En leder som ser sine ansattes styrker

Mathias Engevik er medgründer av Kvist Solution og var også nominert under årets kåring. Han synes det er vanskelig å vite hvilke egenskaper han har som leder.

– Jeg prøver å ha et fokus på den psykologiske tryggheten med alle rundt meg og at de trives. Samtidig tror jeg det er en viktig lederegenskap å tørre å endre seg, og ikke tro at man selv vet alt, sier Engevik.

Marla Kielland er med Engevik på kåringen og hun forklarer at det er viktig at en leder ser sine ansattes styrker.

– Det er viktig å se disse, fordi man kan ikke jobbe som en stor hest selv. Man må være flere for å skape noe enda større sammen, sier Kielland og legger til:

– Jeg tror det er viktig å se at man kan få til mye mer om man jobber for et felles mål. Det, istedenfor at hver enkelt sitter alene og tar sin lille bit som de tror de skal bli best. Så et stort fokus på de ansatte er det viktigste, sier hun.

Markedsdirektør i Nordic Choice, Emilie Stordalen hadde presentasjon under mandagens kåring.
Publisert:

Her kan du lese mer om