Selger leiligheten for å satse i Silicon Valley

App-gründer Mathias Mikkelsen vil stå på egne ben så lenge som mulig, og han selger heller leiligheten i Oslo enn å la seg friste av investorer.

GRÜNDER: Mathias Mikkelsen er grunderen bak appen Timely, som har fått mer enn 20.00 brukere siden starten i desember. Nå selger han leiligheten for å satse videre.

  • Caroline Enge
Publisert:

E24 og Teknisk Ukeblad har tidligere omtalt den unge, norske app-gründeren som på et halvt år har klart å få 20.000 brukere til å benytte hans timeføringsverktøy, Timely.

Nå er Mathias Mikkelsen klar til å satse videre.

Det skjer ikke ved å hente inn penger fra investorer, slik mange oppstartsbedrifter både ønsker og ser seg nødt til.

Mikkelsen vil gjerne stå på egne økonomiske ben så lenge som mulig.

Derfor legger han nå leiligheten i Oslo ut for salg for å skrape sammen nok til å matche etablerertilskuddet fra norske myndigheter.

Les også

23 år gamle Mathias sa nei til jobb i Facebook

Søknaden han har sendt til Innovasjon Norge, er innvilget, men 300.000 kommer ikke på konto før Mikkelsen selv kan stille en tilsvarende sum til rådighet.

- Akkurat nå er jeg relativt blakk. Leiligheten skal selges til helgen, så jeg må følge budrundene fra USA, sa Mikkelsen til E24 før helgen.

Skal utvide

Timely er et verktøy for arbeidstakere til å registrere timer. Fem måneder etter lanseringen, brukes appen av 8.000 bedrifter, og den har mer enn 20.000 brukere.

De ekstra pengene skal brukes på å gi appen flere funksjoner, men direktøren vil ikke vil avsløre noe mer spesifikt ennå.

Slik ser Timely-appen ut på iPhone. Nå skal den videre ut på andre plattformer.

Frem til nå har Timely kun vært tilgjengelig for apparater som er basert på IOS - Apples operativsystem for nettbrett og smarttelefon.

Høyt på ønskelisten står derfor å utvide tilbudet til flere plattformer, og Android er førstevalg.

- Har hørt skrekkhistorier

Selv om Mikkelsen har mottatt henvendelser fra interesserte, pengesterke krefter, har han så langt valgt å takke nei til å inngå samarbeid.

- Jeg har foreløpig ikke sett noen konkrete summer, det kunne blitt farlig. Jeg er redd fristelsen ville blitt for stor. Jeg vil ikke ta sjansen på å miste kontrollen over mitt eget selskap, sier han til E24.

- Man hører jo skrekkhistoriene om IT-grundere som blir kastet ut av sitt eget selskap når det blir stort. Jeg vil heller kjøre mitt eget løp og bruke opp alle pengene mine før jeg bruker av andres, sier Timely-eieren.

Uten Innovasjon Norges bidrag er han redd utviklingen av Timely kunne tatt en helt annen retning.

Skal bli større og bedre

- Akkurat nå kan jeg leve av Timely, men jeg trenger flere til å jobbe med utviklingen av appen. Dersom jeg ikke hadde fått midler fra Innovasjon Norge, hadde jeg enten måtte ta i mot investor-penger eller senke tempoet, sier Mikkelsen.

- Vi er opptatt av at når vi går til en ny plattform skal vi gjøre det skikkelig. Vi vil ikke nødvendigvis være først, framfor å gjøre ting riktig. Produktet vil aldri være helt ferdig, det kan alltid utvikles videre, fortsetter han.

Det inkluderer også å tilpasse appen til kunder som har massive systemer og mange ansatte. Ifølge Mikkelsen må han nå ofte si nei til de største kjøperne fordi Timely-teamet ikke har kapasitet til å integrere appen med kundens systemer ennå.

Flere navn

En utfordring er at mange av kundene som henvender seg til Timely er for store.

- Ett eksempel er det australske teleselskapet Telstra som lurte på hvor mange support-arbeidere de kunne få til rådighet om de inngikk et samarbeid med oss, sier Mikkelsen.

Andre som har vist interesse er Skanska, Sparebank1 og Dinamo, i følge grunderen selv.

Har ansatt folk

Selskapet vokser sakte, men sikkert.

Fra å være eneste ansatt fra oppstarten, har Mikkelsen nå fått to heltidsansatte, fire frilansere og èn praktikant som alle bidrar til å forbedre appen. Arbeidet foregår for det meste på kafeer og hjemme i kollektivet i Silicon Valley.

Når E24 spør om Timely er blitt lønnsom for Mikkelsen, er han tilbakeholden med å komme med tall. Med kraftig vekst i antallet brukere, er i alle fall omsetningen mangedoblet på de fem månedene produktet har eksistert.

Det er abonnementer som gir inntekter, men foreløpig har appen flest gratis-brukere.

Målet for appens første år er å kunne lønne alle de ansatte, og deretter ansette flere. Men hver eneste inntjente krone skal investeres i selskapet, lover Mikkelsen.

Les også:

23 år gamle Mathias sa nei til jobb i FacebookSa opp jobben for å satse på kjørebok-appApple-sjef sparket etter fadese

Publisert:

Flere artikler

  1. 23 år gamle Mathias sa nei til jobb i Facebook

  2. Ble «featured app». Doblet brukermassen på en uke

  3. Vil gjøre det lettere å være gründer i Norge

  4. Appen hennes har gjort suksess i USA. Nå lanseres den i Norge

  5. - Det er mer status å gå Birken enn å investere i en «startup»