Åpner ny butikk – mottok 1.225 søknader

– Når det er så mange søkere, er det tydelig at det ikke er nok jobber, sier butikksjef Remi Velta.

STORM AV SØKNADER: Butikksjef Remi Velta har de siste to ukene jobbet på spreng for å komme gjennom et stort antall søknader og jobbintervjuer.

Foto: Kiwi
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

– Jeg har brukt all jobbetid og fritid over to uker på å se gjennom alle søknadene og gjennomført over 60 intervjuer. Tidsbruken har vært enorm. Jeg er ganske glad jeg er ferdig, sier Remi Velta til E24.

Velta er butikksjef for en Kiwi-butikk på Briskeby i Oslo som åpner i begynnelsen av oktober, og 25. august lyste han ut 22 stillinger til den nye matbutikken.

Responsen var enorm. Velta har hittil fått inn 1.225 søknader til stillingene. Han forsikrer om at alle søknader er lest, og sitter nå igjen med 22 ansatte til den nye butikken.

– Utvelgelsen går for det mest på personlighet og innstilling. Når du begynner å ansatte må du se hvordan personlighetene går sammen og prøve å skape en homogen arbeidsgruppe. Jeg kan ofte velge folk med riktig innstilling og personlighet fremfor erfaring, istedenfor erfaring uten riktig innstilling, sier Velta.

Les også

Kun to søkere til oljestudium i Tromsø

– Tøff tid når det gjelder arbeidsledighet

De fleste søkerne er studenter som har vært på utkikk etter deltidsjobb. Velta mener det høye søkertallet indikerer et stort behov for deltidsstillinger i arbeidsmarkedet i hovedstaden.

– Når det er så mange søkere, er det tydelig at det ikke er nok jobber, sier Velta.

Det er ikke bare i Oslo kampen om butikkstillingene er stor. Mellom de syv fjell er Extra i Håkonsgaten, et steinkast nedenfor universitetshøyden, en attraktiv arbeidsplass for både ordinære jobbsøkere og studenter. Butikksjef Christer Pedersen lyste sist ut en jobb for tre år siden.

Da fikk Bergen-butikken over 500 søknader i retur.

Butikksjef Christer Pedersen i Extra Håkongsgaten i Bergen.

Foto: Privat

Arbeidsmengden med å håndtere søkermassen er så stor, at Pedersen har sluttet å lyse ut stillinger. På tross av det har 700 søknader blitt levert siden 31. juli.

– Normalt mottar vi 20-40 søknader i måneden, men etter sommeren har det tatt helt av. Det kommer daglig flere personer inn for å søke jobb, sier han til E24.

Ifølge SSBs Arbeidskraftundersøkelse er 4,8 prosent av befolkningen arbeidsledige, hvor Vestlands-regionen er hardest rammet.

– I mine øyne forteller søknadspresset vi opplever at vi er inne i en tøff tid når det gjelder arbeidsledighet. Samtidig er det positivt for oss at vi later til å være en attraktiv og sikker arbeidsplass i et stadig tøffere arbeidsmarked, sier Pedersen.

– Formidabel økning

Kommunikasjonsdirektør i Kiwi, Kristine Arvin, mener i likhet med Velta og Pedersen at et tøffere arbeidsmarked tilspisser kampen om butikkjobbene.

– Det er mange om beinet, særlig i de store byene, sier hun til E24, og viser til følgende tall:

I 2015 mottok dagligvarekjeden 65.352 søknader til 1.347 utlyste stillinger, og i første halvår i 2016 var økningen i søkermassen 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Det er et tøft arbeidsmarked, men i dagligvare er det fortsatt muligheter for å få jobb, også for dem uten formell utdanning. Vi spør ikke etter karakterer, men leter etter karakter, sier Arvin.

Kampen er hardest om deltidsjobbene i studentbyene, men pågangen er også stor for heltidsstillinger. I snitt mottok Kiwi 48,5 søknader per utlyste stilling i 2015.

Også Coop Norge opplever at søkerbunkene vokser seg stadig større når stillinger utlyses.

Generelt er økningen i antall mottatte søknader på 30 prosent i hele kjeden i andre kvartal, i forhold til samme kvartal i fjor.

– Vi har hatt en formidabel økning i antall søkere. Vi har lyst ut færre stillinger og fått flere søkere. Det som er enda viktigere er at kvaliteten på søkerne har gått opp, og det er en meget bra utvikling, sier personalsjef i Coop, Hanne Arvola, til E24.

– Spesielt merker vi det på butikksjefstillingene, hvor vi er involvert i rekrutteringsprosessen.

Les også

Robert søker fem nye ansatte. På en fergetur måtte han rømme fra søkerstormen

Økt status å jobbe i butikk?

Dagligvarebransjen tror deler av årsaken til den økte pågangen kan handle om at statusen til butikkjobber øker.

HR-direktør Tore Høylie i Rema 1000 forteller at enkelte stillinger utløser opp mot 1.000 søknader og at pågangen for tiden er stor til butikkstillingene.

– Vi opplever at det har en høy status å være med på laget. Det gir ikke bare en jobb, men også store muligheter for videre karriere og utdanning, sier han til E24.

Arvin i Kiwi peker på flere saker de siste årene, hvor statusen til yrket blir jekket opp. Stor oppmerksomhet fikk et intervju i DN i april hvor Heidi Ibenholt, butikksjef i Kiwi Byporten, kritiserte negative holdninger til butikkyrket.

– Jeg merker det når jeg blir spurt om hva jeg jobber med. Svarer jeg «Kiwi» møtes jeg ofte med «Å ja, bare butikk?»-liksom. Når jeg forteller hva jeg gjør, at jeg har 18 ansatte og 80 millioner i omsetning endrer de oppfatning fordi de forstår at det er mer enn å bare sitte i kassa, sa hun til DN.

– Da får folk bakoversveis

Butikksjef Remi Velta opplever flere søkere nevner god lønn og ordnende former som tiltrekkende faktorer med butikkyrket. Selv har han alltid opplevd butikksjefyrket som godt respektert.

– Når jeg snakker litt med folk, og de får høre hva man kan tjene som butikksjef og muligheter man har videre, blir mange overrasket over hvor mange man har personalansvar for og hva omsetningen ligger på. Da får folk bakoversveis, sier han.

Hittil har han jobbet som butikksjef i Kiwi på Bygdøy Allé i fem år, og tidligere to år på Kiwi Ensjø. Butikken i Bygdøy Allé omsetter for 90 millioner i året og har 32 ansatte.

Arvin forteller butikksjefene i snitt har ansvar for over 50 millioner kroner i omsetning og 17 medarbeidere, og at jobben derfor fordrer kunnskap om ledelse, service, økonomi og drift.

– De har et enormt ansvar og er ledere i små og mellomstore bedrifter. Dagligvarebransjen er også et sted hvor det er mulighet for å gjøre karriere fort. Jeg tror det er mange som er blitt mer klar over den muligheten, sier hun.

Les også

Søkte etter 46 sjøfolk - fikk inn 2.300 søknader

Les også

250.000 søkte sommerjobb hos Goldman Sachs

Les også

Færre østeuropeere kommer til Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Dagligvarebransjen
  2. Kiwi
  3. Coop Norge handel

Flere artikler

  1. – Når folk har søkt hos oss, har jeg gitt dem en sjanse

  2. Søk sommerjobb før det er for sent

  3. Mack frykter Rema-nekt kan føre til oppsigelser

  4. Annonsørinnhold

  5. Rema-sjefen mener flere bør droppe utdannelsen og gå inn i dagligvarebransjen

  6. «Jonathan from Spotify» slutter