Sliter med jobbmotivasjonen etter jul: Nå vil «alle» bytte jobb

Rekordmange søkte etter ny jobb blant stillingsannonsene i går. Mye tyder på at vi sliter med å komme i gang etter ferien.

NY JOBB? Dersom du synes det er tøft å komme i gang på jobb, kan det være på tide å se seg om etter nye muligheter. Illustrasjonsfoto: Colourbox
  • Ida Aamodt-Hansen
Publisert:

Aldri før har nettaktiviteten vært like høy på Finn.nos jobbportal som i går, med hele 133.092 besøkende.

Det er en økning på 6 prosent sammenlignet med første arbeidsdag etter jul i fjor.

– Januar er gjerne den måneden med høyest aktivitet på jobbsidene våre. Vi merker alltid høy aktivitet etter de store feriene. Det er milepæler i året, hvor man starter med blanke ark. Noen har kanskje brukt ferien til å reflektere litt over sitt eget liv, sier Henrik Faller, kommunikasjonsrådgiver i Finn.

Les også:Bør du ha årets splitter nye pensjon?

Mange nye stillinger. – I tillegg er dette typiske rekrutteringsperioder for arbeidsgivere, som legger ut nye stillinger på markedet, sier han.

Også hos Adecco har de søketopper etter feriene.

– Uten at jeg har de konkrete tallene for de to siste dagene, er det helt klart vår erfaring at det er søketopper etter nyttår og etter sommerferien, sier pressekontakt Anne-Stine Talseth til Dine Penger.

Les også:Vi får lønnsøkning på 17.600 kroner i 2014

Henrik Faller i Finn.no melder om rekordstor interesse for stillingsannonser for ny jobb.

Reflekterer i ferien. Hun mener det kan være flere årsaker til det.

– Det er både det at folk synes det kan være litt hardt å komme igang igjen etter ferien og at man tenker at «gresset er grønnere på den andre siden». Samtidig har man hatt fri og kanskje tid til å reflektere litt over arbeidssituasjonen.

I tillegg er det mange nyttårsforsetter:

– Mange har nyttårsforsetter om å bytte jobb. Og det er jo viktig at man har en jobb man trives i da jobben er en viktig del av livet, sier Talseth.

Stor trafikk. Sven Fossum, informasjonssjef i ManpowerGroup forteller at trafikken på stillingsannonse-sidene deres skyter i været i januar og september hvert år.

– Trafikken på sidene er nå 30 prosent høyere enn på en tilfeldig valgt dag i desember, sier han til Dine Penger. – Så gjenstår det bare å se hvordan denne trafikken slår ut i antall søknader.

Les også:Får ikke flere fridager til syke barn

Trenger inntektssikring. Thor-Arne Wullum, advokat og jobbekspert for E24, er enig i at jobbmarkedet er hetest i starten av året:

– Det er også mitt inntrykk gjennom de sakene jeg oftest kommer borti i min jobb, som er oppsigelsessaker. Ansatte som sies opp trenger gjerne en inntektssikring frem til de får seg ny jobb, og de vil derfor ofte argumentere overfor arbeidsgiver om at oppsigelsen blir gitt slik at oppsigelsestiden løper frem til stillingsmarkedet tar seg opp og man har en reell mulighet til å få seg ny jobb, sier Wullum.

Pressekontakt for Adecco, Anne-Stine Talseth

– Det vil gjerne være ut i februar-mars, sier han.

Les også:Så mye må vi betale i skatt

Mest salg og markedsføring. For øyeblikket er det 11.614 stillinger på Finn, og 1757 av disse har kommet den siste uka, ifølge Henrik Faller.

På gårsdagens blåmandag var det aller mest interesse for stillinger innen salg og markedsføring, administrasjon, olje og gass, varehandel og IT, ifølge Finns analyser.

For ordens skyld: Både Finn.no og E24 Dine Penger er eid av Schibsted.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Aldri før har så mange søkt etter jobb på en dag på finn.no

  2. Nordmenn leter etter ny jobb som aldri før

  3. Nå haster det å søke sommerjobb

  4. Det er ennå ikke for sent: Under 18 år? Disse sommerjobbene kan du få

  5. Tabbene du bør unngå på jobbintervju