Ny storsatsning: Disse blir faste E24-spaltister

18 nye spaltister står klare når E24 nå lanserer en ny storsatsning på stoff om karriere og ledelse.

Disse bli E24-spaltister: Fra øverst i venstre hjørne: Kristin Skogen Lund, Marie Mostad, Stine Trygg-Hauger, Kimiya Sajjadi, Silje Landevåg, Stina Hofgaard Røsjø, Carina Carl, Berit Svendsen, Isabella Alveberg, Elaine Bloom, Isabelle Ringnes, Silvija Seres, Nils Brede Moe, Therese Sverdrup, Hege Solbakken, Anita Krohn Traaseth, Kimberly Lein-Mathisen og Yrja Oftedahl.
 • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Arbeidslivet er i forandring.

Spesielt det siste halvannet året har det skjedd store strukturelle endringer i hvordan vi jobber mer digitalt, men også i vårt forhold til kolleger og den generelle arbeidshverdagen.

Dette vil uten tvil påvirke hvordan vi tenker om egen karriere og utdanning.

Siden E24 ønsker å gi leserne våre det beste fra de beste, har vi derfor hanket inn ikke mindre enn 18 spaltister som på hver sin måte skal dele erfaringer og gi inspirasjon og gode råd.

Profilene som nå blir spaltister for E24 er blant annet Stine Trygg-Hauger, Kimberly Lein-Mathisen, Carina Carl, Silvija Seres og Schibsteds egen Kristin Skogen Lund.

«I sjefsstolen»

Det hele starter med spalten «I sjefsstolen» på mandager.

Her vil både erfarne næringslivsledere og gründere deler erfaringer og tanker fra sin karriere og hverdag.

Allerede i dag er det Inzpire.me-gründer Marie Mostad som deler sine tanker rundt hvordan man bygger bedriftskultur i et oppstartsselskap.

– Som gründer har har jeg hatt nytte av å lytte til og lære av andres erfaringer, forteller Mostad.

– Jeg tok min første jobb i en startup i Boston delvis fordi jeg så opp til CEO og Founder, Dulcie Madden, og så jobben som en mulighet til å være svamp og lære av henne.

Marie Mostad, gründer av Inzpire.me
Les også

Gründerens kulturdilemma

Da Mostad flyttet til Norge for å starte eget selskap, var nemlig de viktigste verktøyene hun hadde med meg hjem i verktøykassa, læring basert på hva som hadde fungerte godt og hva som ikke hadde fungert i selskapet i Boston.

– Jeg brenner for at vi skal få et godt og velutviklet økosystem for startups i Norge og er veldig inspirert av den amerikanske "pay-it-forward kulturen". Da jeg ble spurt om å skrive denne spalten, så jeg det som en mulighet til å dele erfaringer som vi har gjort oss i våre 5,5 år som oppstartsselskap i Norge, forteller hun.

– Kanskje finnes det noen triks som andre kan kopiere, og kanskje finnes det noen omveier som andre kan slippe å ta ved at jeg deler det vi har lært.

Også Berit Svendsen, leder for Vipps internasjonal, strekker frem inspirasjon og formidling som en av årsakene til at hun takket ja til å bli spaltist for E24.

– Mitt mål er at mange flere skal bli inspirerte til ledelse.

– Jeg ønsker å bruke denne mulighetene til å peke på noen trendmarkører i samfunnet og gjennom dette vise retning, fokusere og formidle mulighetene til omgivelsene.

Sjef for Vipps’ internasjonale satsning, Berit Svendsen.

E24 inviterer til en «Faglig lunsj»

Hver torsdag vil E24 også servere leserne våre spalten «Faglig lunsj».

Her vil fagpersoner innenfor ledelse og karriere dele av sin innsikt og gi inspirasjon og tips.

De skriver om alt fra hvordan du blir en god leder fra hjemmekontoret, til hvordan du lykkes med digitalisering og inkludering. I tillegg kan du lese om hvordan du kan lede deg selv, utvikle egen karriere og lande de beste lederjobbene.

Dette inkluderer blant annet forfatter og psykolog Carina Carl, som har en visjon om å bruke psykologi for å styrke våre roller i arbeidslivet.

Forfatter og psykolog Carina Carl.

– Jeg ønsker å gjøre kunnskap om psykologi tilgjengelig for folk flest og arbeidslivet spesielt, forteller hun.

– Jeg vil skrive om hvordan vi kan lede oss selv og andre med kunnskap, trygghet og mot.

Vi har også fått med oss Silvija Seres, som har en doktorgrad i matematikk fra Oxford, og en bred ledererfaring fra næringslivet.

– Jeg håper å bidra til livslang læring i praksis ved å formidle noe av den kunnskapen jeg sitter på, opplyser hun.

–Jeg kommer til å skrive blant annet om digitalisering og det nye arbeidslivet etter koronapandemien.

Silvija Seres, teknologiinvestor med doktorgrad i matematikk fra Oxford og MBA fra Insead.

Svarer på det DU lurer på

Vi i E24 setter derimot ikke en strek ved disse to rykende ferske spaltene.

Hver lørdag vil vi også gi leserne våre muligheten til å få svar på det de måtte lure på om ledelse og karriere fra blant annet Anita Krohn Traaseth.

Gründer og podkastprogramleder Yrja Oftedahl og næringslivsprofil og tidligere Innovasjon Norge-topp Anita Krohn Traaseth.

Traaseth har lang erfaring fra norsk og internasjonalt næringsliv. Hun gått gradene fra traineestilling i IBM til å bli første kvinnelige leder av Hewlett-Packard Norge, til toppleder i Innovasjon Norge. Hun har skrevet to bestselgende bøker om ledelse, leverer en ukentlig mentorpodcast “Godt nok for de svina”  og har etablert en plattform for folk med ambisjoner, Vriml. Krohn Traaseth kan svare på spørsmål relatert til ledelse og arbeidsliv, lederansvar og ambisjoner.

Yrja Oftedahl er en aktiv stemme innenfor gründermiljøet i Oslo, og vil også være med på å svare på spørsmål fra E24s lesere på lørdagene.

Hun er lidenskapelig opptatt av teknologi, merkevarebygging, motivasjon og selvledelse. Hun har også podkasten “Power Ladies” hvor hun møter inspirerende kvinner som utmerker seg innenfor det de holder på med.

Oftedahl kan svar spå spørsmål relatert til selvledelse, motivasjon og gründerskap.

Leserne kan sende inn spørsmål til Anita og Yrja på karriereogledelse@e24.no.

Mer karrierestoff

– Vi er veldig stolte over å kunne presentere dette galleriet av flinke folk som har takket ja til å ville skrive om karriere og ledelse for E24, sier prosjektleder for redaksjonelle konsepter i E24, Ina Vedde-Fjærestad.

Ina Vedde-Fjærestad

– Vi har gjennomført flere brukerintervjuer hvor leserne våre sier de ønsker å lese mer om disse temaene, så da tok vi kontakt med de vi mener er best på nettopp dette.

I tillegg til spaltene vil man fremover finne flere saker på E24 om karrierevalg, ledelse, selvledelse, samt tips og triks om hvordan man rett og slett har det bedre i arbeidslivet.

Følg E24 på sosiale medier:

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Savner du Overblikk over nyhetsbildet? Sjekk ut E24s ferskeste nyhetsbrev og bli oppdatert.

Les også

Harryhandel, trøblete hjemmekontor og fastfood-roboter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Arbeidsliv
 2. Bedriftskultur
 3. Psykologi

Flere artikler

 1. Spør Yrja og Anita om karriere og ledelse

 2. Betalt innhold

  Anita svarer: Bør jeg bytte jobb?

 3. Betalt innhold

  Yrja svarer: Skal jeg studere på måfå, eller kaste meg ut i arbeidslivet?

 4. Betalt innhold

  Kan man bli leder midtveis i karrieren?

 5. Betalt innhold

  Dette kjennetegner topplederne som lykkes