– Jeg vil hedre de som har vært tøffe i motvind

Ledertalentene 2021 er godt i gang. I år er det to nye blant de som skal sikre faglig ekspertise i kåringen.

Fagpersonene i årets utgave av Ledertalentene. Øverste rad, fra venstre: Kathrine Øi Ekås, Kristine Aasheim, Morten Dalsmo. Nederste rad, fra venstre: Katrine Mourud Klaveness, Andreas Thorsheim, Heidrun R. Marstein og Erik Osmundsen (nederst til høyre).
Publisert: Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri

– Man må tro på ideen sin, helt ubetinget, det har alle som lykkes gjort. Det går ikke an å lykkes om du ikke tror på ideen din.

Otovo-topp Andreas Thorsheim er en av to nye fagpersoner til E24s årlige kåring av unge ledertalenter. Han gleder seg til å bli kjent med de unge talentene, og ønsker å hedre de beste gjennom kåringen.

Andreas Thorseim, CEO Otovo

– Vi har lagt en uvanlig tid bak oss, og jeg vil hedre de som har vært tøffe i motvind.

Tips oss om ledertalenter, og lær mer om kåringen her!

Den andre nykomlingen er konserndirektør Morten Dalsmo i Sintef Digital. Han mener det er bra at konkurransen kan få fram viktigheten og aktualiteten av digitalisering.

– Kandidaten må evne å integrere digitalisering som en del av strategien og forretningsmodellen. I tillegg må de nyttiggjøre seg digital teknologi på en måte som skaperinnovasjon i bedriften, forklarer digitaliseringsveteranen til E24.

Han tror ikke det bli noe enkelt valg.

– Jeg tror jeg vil se ulike tilnærminger til tematikken, og det kan bli krevende å identifisere den beste.

Morten Dalsmo, Sintef Digital.

Nøye prosess

E24s kåring av årets ledertalent er godt i gang, og tipsene strømmer inn.

Gjennom høsten vil en uavhengig jury bestemme hvem av de hundrevis av kandidatene som skal få den prestisjefulle tittelen «E24s Ledertalent 2021».

For å assistere juryen i sin jobb har vi syv fageksperter, én for hver av de syv kategoriene ledertalentene kan nomineres til.

Basert på sin ekspertise innenfor sine felt, vil disse ekspertene bidra med innstillinger på hvem de ser på som de beste i sine respektive kategorier.

Innstillingene vil, sammen med CV-er, egenvurderingsskjemaer og intervjurunder hos rekrutteringsbyrået Mercuri Urval, bli sendt til juryen. Dette blir grunnlaget for å finne ledertalentet 2021.

Les også

DNB-toppens første lederjobb: – Det ble en skjellsettende erfaring

Det vil bli laget en toppliste på hundre navn, der nummer en vil være ledertalentet 2021. Premier vil også deles ut til topp ti, samt vinnerne i hver underkategori. Her kan du se listen fra 2020.

Alle kategoriene har unike kriterier som skiller dem fra hovedkåringen.

Les også

Kjenner du årets ledertalent? Tips oss!

Her er de syv ekspertene som skal sikre faglig tyngde i årets kåring:

* Fagperson for årets selskapsbygger: Andreas Thorsheim, CEO i Otovo

Andreas Thorsheim startet sitt gründereventyr for knappe fem år siden. Innen den tid har selskapet, Otovo, rukket å komme på børs.

Årets selskapsbygger er en som har bygget en levedyktig kommersiell virksomhet gjennom nye, innovative løsninger. Disse nye løsningene har enten redusert utfordringer eller skapt nye forretningsmuligheter. Kategorien, som for andre gang vil vurderes i Ledertalentene, gjelder både nystartede selskaper og videreutvikling av eksisterende virksomhet.

Thorsheim startet sin karriere som trainee i Schibsted etter studiene på NHH. Han jobbet som administrerende direktør i Schibsted-eide Bergens Tidende, og gikk deretter til stillingen som konserndirektør for produkter i Opera Software, før han startet solcelleselskapet Otovo i 2016. Thorsheim ble selv kåret til årets ledertalent på Vestlandet av E24 i 2012.

* Fagperson for årets teknologihode: Morten Dalsmo, Executive Vice President SINTEF Digital

Digitaliseringsveteran Morten Dalsmo har jobbet i over 20 år med salg og leveranse av avanserte IT-løsninger, nå skal han bedømme hvordan neste generasjons leder håndterer samme tema.

Årets teknologihode vil tildeles en person som effektivt utnytter teknologiløsninger i en kommersiell virksomhet – om det skulle være brukt til intern drift, ekstern komminkasjon eller kundebetjening.

Dalsmo har en doktorgrad i engineering cybernetics, og har jobbet flere år i ABB og IBM, før han tok på seg rollen som executive vice president i Sintef og ble sjef for Sintef Digital i 2016.

Returnerende eksperter

Av de syv fagpersonene fra fjorårets kåring, returnerer fem. Disse vil ha ansvar for kategoriene; årets bærekraft, årets organisasjonsutvikler, årets økonomistjerne, årets salgsleder og årets markedsfører.

* Fagperson for årets bærekraft: Erik Osmundsen, Konsernsjef i Norsk Gjenvinning

For andre gang vil årets bærekraft kåres. Kategorien er laget for ledertalenter som har bygget kommersiell eller ideell virksomhet , og som har skapt verdier for både samfunnet, virksomheten, kunden og andre interesser på en spesielt bærekraftig måte.

Erik Osmundsen, Konsernsjef i Norsk Gjenvinning

Igjen er det Erik Osmundsen som vil være fagpersonen for denne kategorien. Norsk Gjenvinning – som Osmundsen har ledet siden 2012 – er Norges største leverandør av gjenvinnings- tjenester.

* Fagperson for årets organisasjonsutvikler: Heidrun Reboli Marstein, konserndirektør HR i GK Gruppen

Denne kategorien er for de som har bygget eller videreutviklet en kommersiell organisasjon på en måte som har utgjort en forskjell. Det kan omhandle opp- og nedbygging, omstilling eller utvikling av hele eller deler av organisasjonen.

Heidrun Reboli Marstein, konserndirektør HR i GK Gruppen.

Med ledererfaring fra Orkla, Solar, Schneider Electric og Cermaq, er Marstein nå konserndirektør HR i GK Gruppen.

* Fagperson for årets økonomistjerne: Katrine Klaveness, CFO i Aker Biomarine

Katrine Klaveness, CFO i Aker Biomarine.

For alle ledere innenfor økonomi/finans, eller som har utgjort en forskjell i arbeidet med en børsnotering, refinansiering eller kjøp eller salg av en virksomhet.

For andre år på rad er Aker-toppen fagpersonen for årets økonomistjerne. Før Klaveness påtok seg jobben som finansdirektør for Aker Biomarine i 2018, jobbet hun for Yara, samt flere andre selskaper i Aker-systemet.

* Fagperson for årets salgsleder: Kathrine Øi Ekås, Regionsjef i If

Kategorien omfatter salgsledere innenfor alle salgskanaler, enten det er direkte salg, partnersalg eller annet, og det kan dreie seg om salg av både produkter og tjenester

Kathrine Øi Ekås, Regionsjef i If

Kathrine Ekås er i dag regionsjef for If Forsikring på Østlandet, men har lang erfaring innen salgsledelse. Hun har blant annet ledet Schibsted Sales Academy.

* Fagperson for årets Markedsfører: Kristine Aasheim, CEO i Kavli

Årets markedsfører må kunne vise til oppnådd effekt når det gjelder både oppmerksomhet, ønsket persepsjon og kjøpssannsynlighet. Dette oppnådd gjennom skreddersydd markedsføring for enten virksomhet eller produkt.

Kristine Aasheim, CEO i Kavli

Aasheim tok over toppstillingen i Kavli i 2019, etter å ha vært markedsdirektør med ansvar for kundebevissthet rundt Kavli og Q-meierienes diverse produkter.

Tips oss om ledertalenter, og lær mer om kåringen her!

Publisert:
Gå til e24.no