Ledertalentene 2020

Jobber med å finne årets ledertalent: Juryen er på oppløpssiden

De fem jurymedlemmene konkluderer snart og 6. januar avsløres det hvem som er årets ledertalent 2020.

Her er fjorårets vinner Krisztina Horvath.

Hans Dalane-Hval / E24 / Hans Dalane-Hval
  • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

2020

I SAMARBEID MED
mercuri
nho
finn
insead

For tolvte gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Tipsprosessen er nå avsluttet og den uavhengige juryen har landet hvem som skal vinne. De som hedres i underkategoriene avsløres én etter én i romjulen, mens hovedvinner offentliggjøres i en TV-sending på VGTV 6. januar 2021. Følg med på E24 for mer info.

– Vi har kommet godt i gang med prosessen og er kommet ganske langt med å diskutere topp tre-kandidater og vinnere i kategoriene, sier juryleder Cathrine Foss Stene om de syv underkategoriene i kåringen.

– Vi har ikke landet, men har hatt spennende diskusjoner og hentet inn referanser i kategoriene.

Juryen har også kommet langt i diskusjonene rundt selve hovedkåringen, listen på inntil hundre navn - hvor det øverste er «årets ledertalent» 2020.

E24 har arrangert kåringen hvert år siden 2009 - i år med hjelp av executive search-selskapet Mercuri Urval. Det er publikum som tipser inn kandidater - og i år kom over 600 navn med på bruttolisten.

Juryen fikk overlevert lister med potensielle kandidater av de ulike fagpersonene som gjennomgår hver kategori i oktober. utvalgte kandidater er også intervjuet av Mercuri Urval.

Juryen bruker oktober, november og desember på å koke de lange listene ned til ti diplomvinnere i hovedkåringen, og syv kategorivinnere i underkategoriene.

Juryleder: Cathrine Foss Stene fra Implement Consulting, tidligere konserndirektør i Schibsted og SAS.

Ola Vatn / VG
Les også

Omvendt mentorprogram: – Man har noe å bidra med begge veier

– Spennende og sammensatt liste i år

– Topp-ti-listen skal vi diskutere på det tredje jurymøtet denne uken. Listen inneholder flere enn ti navn i dag, og det er mange gode kandidater.

Om årets nominerte ledertalent forklarer jurylederen at det er mange spennende nominasjoner i år, også i nye kategorier.

– Vi har en tøff jobb foran oss. Det er en veldig spennende og sammensatt liste i år.

I år er det to nye jurymedlemmer som er med. Askeladden-gründer Martin Schütt og Maria Moræus Hanssen.

Nyansatt konsernsjef i Sparebank1 SR Benedicte Schilbred Fasmer gir sammen med Innovasjon Norge-leder Håkon Haugli og mangeårig juryleder Foss Stene kontinuitet i juryarbeidet.

Jurymedlem: Maria Moræus Hanssen

Hanna Kristin Hjardar / E24
Les også

Martin «Askeladd»

Nye jurymedlemmer

Moræus Hansen er ingen nybegynner når det gjelder ledelse. Ingeniøren, som har mastergrad i petroleumsteknologi fra NTNU, har vært letesjef og plattformsjef i Hydro, investeringsdirektør i Aker, sjef for olje- og gassdivisjonen i franske Engie og inntil nylig visekonsernsjef i det tyske olje- og gasselskapet Wintershall DEA.

Schütt investerte og startet med tre andre Askeladden & Co., som starter selskaper og som fungerer som idéfabrikk, inkubator og investor.

Siden har selskapet toget inn i en rekke bransjer: Dr. Dropin er blitt større enn Volvat og Aleris, Squeeze har tusenvis av medlemmer som aldri før har besøkt et massasjeinstitutt.

Jurymedlem: Martin Schütt

Hanna Kristin Hjardar / E24
Les også

Portrett Maria M. Hanssen: «Du må ikke oppnå alt før du er 30»

Heldigital kåring

Det er tolvte gang ledertalentene går av stabelen, men i år blir kåringen for første gang heldigital - og med et begrenset publikum. Coronaviruset setter dessverre en liten brems på det store prisutdelingsshowet, som i år vil ha langt færre deltagere enn vanlig.

Utdelingen den 6. januar 2021 vil imidlertid bli streamet på E24 og VG, slik at folk kan følge med. Det vil bli bygget et interessant faglig program i tillegg til selve utdelingen.

Sammen med Insead er NHO er partner for Ledertalentene 2020, og premieutdelingen skjer i forbindelse med NHOs årskonferanse, som er dagen etter - 7. januar 2021. Også denne foregår i år digitalt grunnet smittevernhensyn.

Vinneren av ledertalent-konkurransen vil få taletid på NHOs konferanse.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Ledertalentene 2020
  2. Ledertalentene

Flere artikler

  1. Onsdag avsløres «årets ledertalent»

  2. Børre Lobekk er årets ledertalent 2020

  3. Han var sentral da Fjordkraft gikk på børs. Nå er 31-åringen «Årets økonomistjerne»

  4. Vestre-sjef: – Vi har sagt fra oss prosjekter, vi har ikke lyst til å tjene penger på noe vi mener er umoralsk

  5. Børre Lobekk gjorde stål «sexy». Nå er han «årets selskapsbygger» i Ledertalentene 2020