Norwegian-veteran Lasse Sandaker-Nielsen slutter

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen har spilt en sentral rolle i Norwegian i en årrekke. Etter over 10 år i selskapet takker han snart for seg og varsler samtidig overgang til PR-bransjen og First House.

SNART KLART FOR SISTE TUR: Lasse Sandaker-Nielsen har vært et kjent fjes utad for Norwegian i en årrekke. Her er han avbildet da selskapet viste frem sitt splitter nye Boeing 787–9 Dreamliner-fly i 2016.
Publisert:

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av det dyktige laget hos First House og til å jobbe med et bredt spekter av bransjer og virksomheter, sier Lasse Sandaker-Nielsen til E24.

Han har gjennom en årrekke vært kjent som en av Norwegians ansikt utad, både på gode og dårlige dager for selskapet.

Etter et tiår i flyselskapet melder han fra 1. desember altså overgang til kommunikasjonsbyrået First House og deres avdeling for selskapskommunikasjon. Han blir i Norwegian til november.

– Jeg har hatt over 10 fantastiske år i Norwegian og vært en del av en historisk reise som mangler sidestykke i norsk næringsliv. Da denne spennende muligheten i Norges beste kommunikasjonshus dukket opp, var det helt riktig for meg å gå inn for landing nå, sier Sandaker-Nielsen og fortsetter: 

– Jeg er svært takknemlig for mulighetene og tilliten jeg har fått i Norwegian, og kommer til å savne alle de flotte folka både i lufta og på bakken. De siste månedene har jo vært ekstremt krevende, spesielt fordi pandemien har påvirket så mange kolleger som enten har mistet jobben eller blitt permittert.

– Vi ser fram til å få Lasse om bord, for dermed å styrke First House innen virksomhetskommunikasjon. Kundene etterspør i økende grad rådgivere med strategisk og operativ ledererfaring fra bedrifter og organisasjoner, sier administrerende direktør Per Høiby i en uttalelse og fortsetter

– Lasse har en solid kombinasjon av medieerfaring og mange år som kommunikasjonsleder og pressetalsperson for en av Norges mest kjente merkevarer, Høiby.

Blant høydepunktene trekker Sandaker-Nielsen også frem oppbyggingen av Norwegians globale kommunikasjonsapparat, som han var sentral i. 

– Har du noen råd eller refleksjoner å dele etter alle årene? 

– Det å få bygge opp et globalt kommunikasjonsteam henger høyt og det synes jeg også selskapet har fått mye valuta for. Vi har nå veldig flinke folk både i Norge, USA, Storbritannia, Spania og rundt i Norden, sier Sandaker-Nielsen og fortsetter: 

– Og så var det jo helt rått å få være med å hente det første Dreamliner-flyet, med journalister fra hele Norden på slep.

Lasse Sandaker-Nilsen (t.v.) og Per Høiby, administrerende direktør i First House.
Les også

Norwegian må skaffe mer penger i høst: Skal i nytt møte med to statsråder

– Selvfølgelig trist at han forlater oss

Nyheten kommer noen måneder etter at den fortsatt relativt ferske konsernsjefen, Jacob Schram, presenterte en ny ledergruppe og organisering i mai.

Det har de siste par årene vært flere endringer i toppen av Norwegian. Med inntoget av Jacob Schram ble det flere, men blant andre finansdirektør Geir Karlsen og konserndirektør for kommunikasjon, Anne-Sissel Skånvik, fortsetter.

Skånvik, som både har vært Sandaker-Nielsens sjef og kollega i alle disse årene, beskriver han som en viktig person i Norwegian.

Hun forteller at de to har jobbet tett og at det sånn sett er vemodig at han nå skal slutte, samtidig som hun også er glad på hans vegne.

– Lasse og jeg har hatt et fantastisk godt samarbeid i 10 år. Det er selvfølgelig trist at han forlater oss, samtidig som det også er fint at han får muligheten til å prøve noe helt nytt, sier Skånvik og fortsetter: 

– Jeg vil av hele mitt hjerte ønske han lykke til i den nye jobben.

Les også

Norwegian vil prøve å fly mer i høst: Men nesten halvparten av Dreamliner-flyene skal bort

Lasse Sandaker-Nielsen på vei til Norwegians Gatwick-kontor med finansdirektør Geir Karlsen (midten) og strategidirektør Tore Østby i bakgrunnen.

Fra norsk utfordrer til global lavprisgigant

I de siste ti årene har Norwegian gått fra å være en utfordrer i det norske, nordiske og etter hvert europeiske markedet, til å bli en global lavprisgigant.

Selskapet rakk faktisk å bli det største utenlandske flyselskapet i New York, og det nest største utenlandske selskapet i Los Angeles, før coronapandemien traff bransjen.

Norwegian la blant annet inn en av verdenshistoriens største flybestillinger på 222 fly fra Airbus og Boeing, i tillegg til at selskapet startet opp langdistanseruter til Asia og USA, samt at man forsøkte å etablere seg i Argentina. 

– I denne tiden har Norwegian vært gjennom store endringer – masse positivt, men det har heller ikke manglet på utfordringer. Lasse har gjort en fantastisk jobb med ekstern kommunikasjon, han har vært nestkommanderende i avdelingen hele tiden og han har også løftet frem bærekraftsarbeidet, sier Skånvik.

Selv beskriver Sandaker-Nielsen årene i Norwegian som å ha vært med på «et eventyr».

– Jeg gleder meg til å få lære nye ting, samtidig som det også var vemodig å gi beskjeden om at jeg skal slutte, sier han.

Om rollen som talsperson for et flyselskap sier han: 

– Jeg har jo stått i mange stormer, og det er vel pilotstreiken i 2015, Dreamliner-problemer, MAX-problemer og IAG-prosessen jeg husker aller best. Det er gøy faglig og det har gitt meg energi, samtidig så er det en rolle man må like og det passer ikke for alle, sier han og fortsetter:

– Og for å lykkes i den rollen er det helt avgjørende å ha god dialog med journalistene og samtidig kjenne selskapet inn og ut. Du må vite hva du snakker om.

Les også

Norwegian-sjefen langer ut mot støttenekt: – Jeg forstår ikke hvorfor politikerne ikke vil ha sunn konkurranse

PASSET PÅ TIDSSKJEMAET: Sandaker-Nielsen har gjennom årene holdt styr på utallige pressekonferanser for Norwegian, blant annet med tidligere konsernsjef og gründer Bjørn Kjos.
Publisert: