Han tar over Statoil-roret

Eldar Sætre blir midlertidig konsernsjef i Statoil.

RYKKER OPP: Eldar Sætre tar over sjefsstolen i Statoil etter Helge Lund.

Lise Åserud
 • John Thomas Aarø
Publisert:,

Styret i Statoil har konstituert Eldar Sætre som konsernsjef med umiddelbar virkning, etter at Helge Lund overraskende slutter i stillingen for å begynne i ny jobb.

I en intern informasjonsmail sendt ut i Statoil-systemet, som E24 har sett, understreker imidlertid Sætre at han ikke er en kandidat til stillingen på permanent basis.

- Jeg er ikke kandidat. Helge har hatt jobben i ti år, og jeg mener den som skal lede Statoil skal ha et langt tidsperspektiv, sier han i mailen.

Sætre har vært en del av Statoils konsernledelse siden 2003, som økonomi- og finansdirektør til 2010 - og siden som leder for forretningsområdet «Markedsføring, prosessering og fornybar energi».

- Jeg er veldig tilfreds med at Eldar Sætre påtar seg oppgaven med å lede selskapet inntil ny konsernsjef er på plass, sier styreleder Svein Rennemo i en pressemelding onsdag morgen.

- Sætre har lang fartstid i Statoils konsernledelse, og har vært helt sentral i utformingen og gjennomføringen av Statoils strategi og forbedringsagenda. Eldar Sætre er riktig leder til å sikre kontinuitet og gjennomføringskraft i tiden som kommer

Som konstituert konsernsjef vil Eldar Sætre ha en grunnlønn på 5,7 millioner kroner.

Han deltar i tillegg i Statoils program for variabel lønn og langtidsinsentivordning, med vilkår på linje med avtroppende konsernsjef.

Eldar Sætre var sentral under børsnoteringen av Statoil og fusjonen med Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet.

Han var ansvarlig for omleggingen av markedsstrategien for naturgass i Europa, og har ledet omstillingen ved selskapets landanlegg.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Den nye Statoil-sjefen kan gå av om tre år

 2. Betalt innhold

  Helge Lund slutter

 3. Eldar Sætre ny Statoil-sjef

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  – Jeg var ikke forberedt på dette

 6. - Stiller meg undrende til at Lund gjør dette akkurat nå