Hjelp disse med å finne årets Ledertalent

På nyåret skal vinneren av Ledertalentene 2020 offentligjøres. Frem til da er det mange vurderingsledd som skal passeres.

Fagpersonene i årets utgave av Ledertalentene. Oppe fra venstre, og med klokken: Heidrun Marstein, Kathrine Øi Ekås, Erik Osmundsen, Kristin Aasheim, Kathrine Myhre, Bente Sollid Storehaug og Katrine Mourud Klaveness.
Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri
tripletex

Hundrevis av tips strømmer i disse dager inn til E24.

I løpet av høsten skal en uavhengig jury til slutt lande hvem som skal premieres.

Men selv juryen i Ledertalentene kan ikke være eksperter på alt.

For å sikre integritet og god faglig bedømming i de syv underkategoriene årets kåring er delt inn i, er det oppnevnt én fagekspert for hver kategori.

Disse kommer - basert på sin ekspertise - med innstillinger på hvem de anser som de beste i sine respektive kategorier.

Sammen med referanser, CV-er, self assesment-skjemaer og intervjurunder hos executive search-selskapet Mercuri Urval - en mangeårig medarrangør av Ledertalentene - havner fagpersonenes vurderinger til slutt på juryens bord. Og danner grunnlaget for diskusjonene om hvem som vinner.

Kom med tips, og les alt om Ledertalentene her!

I år har E24 et samarbeid med NHO om kåringen av Ledertalentene - utdelingen av premiene skal skje i tilknytning med NHOs prestisjefulle årskonferanse i januar.

En toppliste på hundre navn skal lages, se fjorårets liste her - hvor den øverste er selve hovedvinneren. Det gis også premier til topp ti, samt til hver av vinnerne i de sju underkategoriene.

Kategoriene har egne kriterier, som skiller seg fra hovedkåringen. Det er ulike ferdigheter og potensial som måles.

Fagpersonene i årets utgave av Ledertalentene, den 12. i rekken, er:

* Årets bærekraft: Erik Osmundsen, konsernsjef i Norsk Gjenvinning

Nylaget kategori for ledertalenter som har bygget en kommersiell eller ideell virksomhet, og som på en særlig bærekraftig måte har skapt verdier for både samfunnet, virksomheten, kunder og andre interessenter.

Osmundsen har vært konsernsjef for Norges største leverandør av gjenvinnings- tjenester siden 2012. Han har tidligere vært daglig leder i Creo Advisors, investeringsdirektør i Kistefos, senior prosjektleder i McKinsey samt innehatt en rekke styreverv.

– Et bra initiativ jeg gjerne stiller opp på, sier han om Ledertalentene.

LEDER NORSGK GJENVINNING: Erik Osmundsen er fagperson i Ledertalentene 2020.

* Årets selskapsbygger: Kathrine Myhre, Patentstyrets direktør

Også en ny kategori av året. Kandidatene må ha bygget en levedyktig kommersiell virksomhet gjennom nye, innovative løsninger som enten har redusert en vesentlig utfordring, eller som har skapt helt nye forretningsmuligheter. Kategorien gjelder både nygründede selskaper, eller de som har videreutviklet en eksisterende virksomhet.

Kathrine Myhre etablerte Norway Health Tech i 2009, og har vært med å bygge opp det som i dag er landets største klynge av helseteknologibedrifter, med over 270 medlemmer. Hun har tidligere arbeidet i Birkeland Innovasjon og IT Fornebu. Myhre ble tidligere i år utnevnt til ny direktør for Patentstyret.

Les denne også: Tise-gründer om suksessen: – Etter det nordiske markedet er målet Europa og verden

Kathrine Myhre

* Årets organisasjonsutvikler: Heidrun Reboli Marstein, global HR-sjef i Cermaq

Kategori for de som har bygget eller videreutviklet en kommersiell organisasjon på en måte som har utgjort en forskjell. Det kan dreie seg om opp- eller nedbygging, omstilling eller videreutvikling av hele eller deler av organisasjonen.

Fagperson Marstein leder i dag HR-arbeidet i Cermaq, oppdrettskjempen som i dag er et heleid datterselskap av det japanske handelshuset Mitsubishi Corporation. Hun har ledererfaring også fra Orkla, Solar og Schneider Electric.

Heidrun Marstein i Cermaq

Årets teknologihode: Bente Sollid Storehaug, gründer

Kategorien omfatter personer som arbeider med alle former for teknologiløsninger i en kommersiell virksomhet – enten det dreier seg om intern drift, kundekommunikasjon eller kundebetjening.

Sollid Storehaug har vært med som fagperson i en årrekke. Hun har gründet flere selskaper - men er kanskje mest kjent for å ha startet Digital Hverdag. Hun har, og har hatt, en rekke styreverv. Satt i regjeringen Solbergs næringspolitiske råd.

NHO-sjefen om coronakrisen: – Jeg er mer optimistisk enn jeg var i slutten av mars

Er med igjen: Bente Sollid Storehaug har vært fagperson for kategorien «årets teknologihode» i flere år.

Årets økonomistjerne: Katrine Mourud Klaveness, finansdirektør i Aker Biomarine

For alle ledere innenfor økonomi/finans, eller som har utgjort en forskjell i arbeidet med en børsnotering, refinansiering eller kjøp eller salg av en virksomhet.

Fagpersonen er ny av året. Klaveness har vært finansdirektør i Aker Biomarine siden 2018, dette er Røkke-selskapet som driver med marin bioteknologi og krillfiske. Hun har også jobbet for Yara, samt flere andre selskaper i Aker-systemet.

Kathrine Øi Ekås

Årets salgsleder: Kathrine Øi Ekås, regionsjef i If

Kategorien omfatter salgsledere innenfor alle salgskanaler, enten det er direkte salg, partnersalg eller annet, og det kan dreie seg om salg av både produkter og tjenester

Fagpersonen er den samme som i fjor. Kathrine Ekås er i dag regionsjef for If Forsikring på Østlandet, men har lang erfaring innen salgsledelse - blant annet i Schibsted. Der ledet hun blant annet Schibsted Sales Academy.

Les også: - Du må ikke oppnå alt før du er 30 - portrett med Maria Moræus Hanssen

Ny fagperson: Kavlis administrerende direktør Kristine Aasheim

Årets markedsfører: Kristine Aasheim, administrerende direktør i Kavli

Markedsførere må kunne vise til oppnådde effekter når det gjelder oppmerksomhet, ønsket persepsjon og kjøpssannsynlighet - oppnådd gjennom skreddersydd markedsføring for en virksomhet eller et bestemt produkt.

Fagpersonen er administrerende direktør i Kavli Norge, Kristine Aasheim. Hun leder et konsern som produserer en rekke brands innenfor dagligvaresegmentet, i tillegg til at de er eier av Q-meieriene.

Aasheim tok over som toppsjef i 2019, etter å ha vært markedsdirektør med ansvaret for kundebevissthet rundt Kavli og Q-meierienes mange produkter.

Tips om kandidater, og les mer om kåringen, her. Du kan tipse til vi setter strek i midten av august.

– Vi gjør dette fordi vi mener det er viktig å anerkjenne godt lederskap, har juryleder Cathrine Foss Stene uttalt.

– Om du har en venn eller kollega, eller kanskje er nærmeste leder til noen som fortjener anerkjennelse for sin måte å lede på, så vil vi anbefale at du sender inn tips.

Publisert:
Gå til e24.no