Andresen om Ferd Sosiale Entreprenører: – Vårt fokus er ikke å tjene penger

Johan H. Andresen har ikke fokus på å tjene penger på selskapene i Ferd Sosiale Entreprenører.

SOSIALT: Ferd-eier Johan H. Andresen mener det ikke er så viktig å tjene penger på Ferd Sosiale Entreprenører.
Ledertalentene 2017
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

– Den viktige lønnsomheten er at organisasjonen er bærekraftig, da vil du også være lønnsom for samfunnet, fortalte Johan H. Andresen til E24 i forbindelse med resultatfremleggelsen i Ferd Sosialt Entreprenører (FSE) i slutten av mai.

For sosiale entreprenører er ikke overskuddet det viktigste. Det ble raskt klart på fremleggelsen.

Der andre bedrifter legger frem resultater i kroner og øre, ble det lagt vekt på hvilken betydning bedriften har for de ansatte og samfunnet for øvrig.

– I de selskapene hvor vi har investert egenkapital, kan det selvsagt bli noe kapital til oss også, men det er ikke vårt fokus, forklarte Andresen.

Tips oss!

E24 er for niende år på rad i gang med kåringen Ledertalentene, og vi trenger DIN hjelp. Kjenner du en dyktig person med resultat-/ beslutning- og/eller personalansvar som er under 35 år (født etter 1.1.1982)? Send oss ditt tips, så kanskje er det ditt tips som fører til at vi finner Norges største ledertalent.

Du kan sende inn ditt tips her!

Økt resultat

Direktør Katinka Greve Leiner i FSE kunne stolt presentere tallene som viste at 718.999 mennesker ble påvirket og fikk en form for forbedret liv som følge av selskapenes arbeid i 2016, mot 701.792 personer i 2015.

Noen av selskapene i FSEs portefølje endrer også liv. I året som gikk gjaldt dette 23.319 personer, opp fra 19.886 i 2015, ifølge tallene fra FSE.

– Vi er veldig fornøyde med at tallene stiger. Porteføljen stiger noe, men vi ser også en stigning i alle selskapene, sa Greve Leiner, som også i år er fagperson i kategorien «Årets samfunnsbygger» i E24s kåring Ledertalentene.

Katinka Greve Leiner direktør i Ferd Sosiale Entrepenører

Greve Leiner forteller at Ferds visjon om å skape varige verdier og sette tydelige spor, er årsaken til hvorfor selskapet satser aktivt på sosialt entreprenørskap.

– Bakgrunnen er at dette er et område vi ser at forretningsutvikling kan brukes på en annen måte enn før, og se effekter av en annen verdi, forteller hun og fortsetter:

– Vi skaper verdier for samfunnet, og vi får veldig mye igjen for det. Det er en god investering, men på en annen måte enn tradisjonelle investeringer.

– Må gjøre det som er viktig

Som fagperson i kategorien «Årets samfunnsbygger» har Greve Leiner gjort seg opp noen meninger i hva som må til for å være en god leder når det kommer til sosialt entreprenørskap.

– Ærlig talt tror jeg det er det samme å være leder i en vanlig virksomhet og i en bedrift som driver sosialt entreprenørskap, men du må være en leder som i større grad klarer få med deg andre, forteller hun.

Hun sammenligner på mange måter en gründerbedrift med sosialt entreprenørskap.

– Her leder du ikke en stor bedrift, her er du i oppstart. Og da må du være god på å overbevise, samtidig som du er ryddig nok til å gjøre det som er viktig.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ledertalentene 2017
 2. Ferd
 3. Entreprenørskap
 4. Johan H. Andresen
 5. Ledertalentene

Flere artikler

 1. – Et laboratorium for velferdsstaten

 2. Hjelp disse med å finne årets ledertalent

 3. Skynd deg å tipse - du har ut uken på deg!

 4. Hjelp disse med å finne årets ledertalent

 5. Ledertalentene 2017: Medarbeiderne skaper arbeidsplasser for tidligere rusmisbrukere