Undersøkelse: Så mye tid kaster vi vekk på dokument-jakt på jobben

15 prosent av norske arbeidstagere sier de bruker over en halv time hver dag på å lete seg frem til dokumenter de trenger for å utføre jobben sin.

TIDSTYV: Mye tid går med på å lete etter nødvendige dokumenter på norske arbeidsplasser, ifølge ny undersøkelse.
Publisert: Publisert:

Det viser en fersk landsdekkende undersøkelse som InFact har utført på vegne av VirtualWorks, et selskap som lever av å selge informasjonsløsninger til bedrifter.

I undersøkelsen ble de 1.008 respondentene spurt hvor mye tid de bruker daglig på å søke seg frem til nødvendige dokumenter de trenger i jobben.

Slik svarte deltagerne:

  • Nærmere en tredel (31,8 prosent) bruker mellom 10 og 30 minutter
  • 11,3 prosent sier de bruker mellom 30 minutter og én time
  • 3,7 prosent sier de bruker over én time daglig.
Les også

Slik rammer den nye arbeidsmiljøloven ingeniørene

– TIDSTYV: Country Manager Geir Kalleberg i VirtualWorks.

– Skaper mye frustrasjon

– Jeg synes synd på alle de som må bruke store deler av arbeidsdagen sin på å søke etter dokumenter de trenger for å gjøre jobben de er ansatt for å gjøre, sier Geir Kalleberg, Country Manager i VirtualWorks i en uttalelse.

Han hevder det hver eneste dag renner ut store verdier av norske virksomheter på grunn av all dokumentletingen.

– For den enkelte arbeidstagere skaper dette mye frustrasjon, som også går utover trivselen deres. Både arbeidsgiver og arbeidstager er tjent med at dette tas tak i, sier Kalleberg.

Les også

Slik ser den typiske Facebook-lederen ut

Ansatte i Nord-Norge bruker oftest over én time

Undersøkelsen har noen interessante sidefunn:

Blant respondentene som jobber i offentlig sektor, svarer 5,4 prosent at de bruker over en time daglig på dokument-letingen. For privat sektor er andelen 2,7 prosent.

– Når statsråd Jan Tore Sanner nå er i gang med et tidstyvprosjekt i offentlig sektor, burde dokumentsøk stå høyt på forbedringslista fremover, kommenterer Kalleberg.

Det er også store geografiske forskjeller. I Nord-Norge svarer hele 11,5 prosent at de bruker over en time hver dag, mot et landssnitt på 3,9 prosent.

Publisert: