SLIKKER SÅRENE: Krisebanker slanker julebordene

Flere banker dropper julebordene. Royal Bank of Scotland holder fast på julebordtradisjonen, men bidrar bare med 95 kroner per ansatt til bankens julebord.

LITE Å FEIRE: I krisebankene Lloyds og RBS blir det likevel holdt julefest for de ansatte.

  • Mona Bristøl
Publisert: Publisert:

Kriserammede banker i Storbritannia og USA demper årets julefestligheter.

- Bankene gjennomfører ikke noe i år i forbindelse med julebordene fordi de er redde for hvordan det blir oppfattet, sier Mike Kershaw, styreleder i eventfirmaet Concerto Group til Bloomberg.

Mange av dem har mottatt enorme redningspakker fra myndighetene.

- Vil ikke sløse

Den hardest rammede av dem alle, Royal Bank of Scotland (RBS), bruker ti pund, 95 kroner, per ansatt.

En talsmann for Royal Bank of Scotland forteller at det beskjedne budsjettet til årets julebord skyldes bankens vanskelige situasjon.

- Våre ansatte har jobbet veldig hardt de siste 12 månedene. Vi vil ikke sløse med pengene men en lang tradisjon for å gi en liten støtte til julebordet har vi fått lov til å følge, sier Piers Townsend i RBS.

Royal Bank of Scotland er den banken i verden som har mottatt de største summene i krisehjelp fra myndighetene.

Øl og chips

Ifølge flere eventbyråer Bloomberg har snakket med, brukte bankene mer penger på festligheter i fjor til tross for at det var da alt kollapset.

- Ifjor på denne tiden hadde vi flere banker booket inn med relativt store budsjetter. Dette året kan ikke sammenliknes med tidligere år. Ti pund vil kun gi deg et par øl og en pakke potetgull, sier Kershaw.

Les også: - Sett grenser for julebordoppførsel

Enkelt nivå

Heller ikke i Europas største bank HSBC, slår de på stortrommen. Banken har besluttet seg for å bidra med 20 pund per ansatt.

LLoyds bank på sin side gir derimot 35 pund per ansatt.

- Vi har forståelse for den vanskelige økonomiske situasjonen mange husholdninger har kommet opp i. Som mange andre organisasjoner forsetter vi å holde kollega-relaterte aktivteter på et enkelt og veloverveid nivå, sier Heather Scott, talskvinne i Lloyds.

I de amerikanske krisebankene står det mye verre til. Både Goldman Sachs og Bank of America dropper hele julebordet, mens Citigroup har gått så langt at de har forbudt sine medarbeidere å holde julesammenkomster, uansett om de ønsker å betale dem selv.

Les også: Her er julegavetabbene som sjefen ikke glemmer

Flere nyheter fra E24 Jobb

Publisert:

Flere artikler

  1. RBS-sjef sparket -får opp mot 50 mill.

  2. Staten blar opp 240 milliarder for storbanker

  3. - Gordon Brown privatiserer mer enn Thatcher

  4. Bråk om millionbonus

  5. RBS med milliardtap