Norske gründere med opprop til støtte for Traaseth

– Diskusjonen om lederlønninger er lite fruktbar, sier gründer og initiativtaker bak et felles opprop, Geir Sand Nilsen.

FÅR STØTTE: Administrerende direktør Anita Krohn Traaseths utspill om drittpakker og ukultur i Innovasjon Norge har skapt bølger. Hun høster imidlertid støtte hos flere norske gründere.

Berit Roald
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:,

«Anita Krohn Traaseth har begynt transformasjonen av Innovasjon Norge til en mer moderne etat, og vi stiller oss fullt og helt bak denne», skriver flere norske bloggere i et opprop – hvor de sier at de ønsker å få diskusjonen om Innovasjon Norge på rett spor.

– Vi må ha mer diskusjon om hvordan vi kan skape vekst, hvilke mennesker vi trenger, hva slags kunnskap vi trenger og hvordan vi kan vokse fortere, ikke tullediskusjoner som ikke fører frem, sier initiativtaker til oppropet og gründer Geir Sand Nilsen til E24.

Les også

Vil ha slutt på «drittpakker»

Drittpakker

I et intervju med Dagens Næringsliv mandag hevder Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth seg utsatt for «drittpakker» fra interne krefter.

Lørdag la Traaseth ut et innlegg på bloggen sin der hun skriver om svertekampanjer som hun setter i sammenheng med flere medieoppslag den siste tiden, deriblant en artikkel i Dagsavisen om at lønningene i Innovasjon Norge har galoppert etter at Traaseth overtok toppjobben i fjor.

Det er denne diskusjonen om lederlønninger som utløste gründer-oppropet.

– Vi mener at vi må ha flinke folk til å lede Innovasjon Norge. De viktigste posisjonene for å skape vekst trenger kompetente folk. De beste hodene har sannsynligvis gode vilkår andre steder, og vi trenger derfor vilkår som gjør at vi kan tiltrekke oss dem. Derfor er diskusjonen om lederlønninger lite fruktbar, mener vi, sier Sand Nilsen.

Les også

Innovasjon Norge etter lekket notat: – Ingen planer om ny nedbemanning

Slette-blogg

Et blogginnlegg av Kjartan Slette, gründer av Unacast, publisert på DN.no i forrige uke, inspirerte Sand Nilsen til å starte oppropet. Sammen med Slette satte han seg ned for å skrive noe, som han videre delte i sosiale medier. Det endelige oppropet har en tekst som består av bidrag fra mange, og godt over 50 underskrifter fra norske bloggere.

– Det er for få gründerstemmer som blir hørt. Vi mangler en felles stemme. Det er litt av bakgrunnen for dette oppropet. Hvis vi kan snakke med en felles røst, så blir vi kanskje sterkere, sier Sand Nilsen.

Slette ønsker ikke kommentere saken overfor E24.

Innovasjon Norge-sjefens utspill om drittpakker har skapt bølger. I et intervju med E24 tirsdag kalte flere jobbeksperter utblåsningen for uvanlig.

Det har imidlertid vært stille fra Traaseth de siste dagene.

E24 har vært i kontakt med Innovasjon Norge, som ikke ønsker å kommentere hverken saken eller oppropet. E24 har også forsøkt å få snakke med Anita Krohn Traaseth, men våre forespørsler har blitt avvist.

Les Dine Pengers portrett med Anita Krohn Traaseth: – Jeg elsker å bli undervurdert

Les også

– Hun sender selv en drittpakke

Les også

Vil ha slutt på «drittpakker»

Les også

Innovasjon Norge etter lekket notat: – Ingen planer om ny nedbemanning

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. – Innovasjon Norge er en gutteklubb

 2. Innovasjon Norge-Traaseth:
  – Innforstått med at bloggerrollen vil skape reaksjoner

 3. Styreleder i Innovasjon Norge:
  – Jeg er ikke kjent med noen fryktkultur

 4. Annonsørinnhold

 5. Vil ha slutt på «drittpakker»

 6. Traaseth fikk fart på Innovasjon Norge. Kanskje litt for mye