Likestillingspriser til maritime toppledere

Skipsreder Elisabeth Grieg og verftssjef Gunvor Ulstein har vunnet hver sin likestillingspris.

Elisabeth Grieg og Gunvor Ulstein kan skilte med hver sin likestillingspris. Foto: Cecilie Bannow / Kjetil Haanes.
Publisert: Publisert:

Elisabeth Grieg er tildelt YS likestillingspris for innsatsen for å synliggjøre at det er langt igjen før vi får likestilling i arbeids- og næringslivet, mens Gunvor Ulstein får Likestillingsprisen 2015 fra Møre og Romsdal Fylkeskommune for sin innsats for likestilling i arbeidslivet.

Begge de to maritime bedriftslederne er fremtrende toppledere i Norge.

I tildelingen til Elisabeth Grieg har juryenlagt vekt på at hun er en sterkt og tydelig røst og har et ektefølte engasjement i samfunnsdebatten.

– Hun har en posisjon der hun slett ikke hadde trengt å stå på for disse sakene, men hun gjør det likevel, heter det i juryens begrunnelse.

Begynt i egen bedrift

– Gunvor Ulstein har gjennom rekruttering i egen bedrift, vært med på å fremme likestilling mellom menn og kvinner, uttaler ifølge NETT NO leder i likestillingsutvalget Eva Vinje Aurdal, i en pressemelding.

Gunvor Ulstein er konsernsjef i Ulstein Group og direktør i Ulstein Shipping, og har tidligere vunnet flere næringslivspriser for lederskapet sitt.

– Vi er glade for å kunne gi denne prisen til Ulstein, som ikke bare er et forbilde her lokalt, men som også blir sett på som en god leder utenfor Møre og Romsdal, avslutter Vinje Aurdal.

Publisert:

Her kan du lese mer om