- Dette er verdens beste sted å jobbe

Disse bedriftene har de mest fornøyde ansatte i verden.

GOD DAG PÅ JOBBEN: Microsoft-ansatte innehar verdens beste arbeidsplass, ifølge ny medarbeider- og kulturundersøkelse. Her ser vi en av dem.

FRED PROUSER
  • Rasmus Bøgh Holmen
Publisert: Publisert:

Konsulentbyrået Great Place to Work offentliggjorde fredag en liste over det som skal være verdens beste selskaper å jobbe i.

Microsoft topper listen foran SAS Institute og NettApp, Google og Fed Express følger etter på fjerde og femte plass.

Listen domineres totalt av amerikanske selskaper, som gjør rent bord på topp 10. Øverste ikke-amerikanske innslag er den britiske spritgiganten Diageo, som ender på en ellevte plass.

Great Place to Work har tidligere kåret de beste europeiske arbeidsplassene.

Norske innslag

Blant de 25 vinnerne er fem representert med norske kontoer. Disse er Accenture, Cisco, McDonalds, Microsoft og SAS Institute.

- Det er gledelig å se at så mange norske medarbeidere er del av de beste arbeidsplassene. Det viser at mange norske ledere lykkes i å oppnå resultater gjennom og sammen med sine medarbeidere, uttaler Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Institute Norge i pressemeldingen.

Han trekker frem at godt lederskap er det som skiller fremragende arbeidsplasser fra de mer ordinære.

- Ledere som gir medarbeiderne en opplevelse av å bli sett, anerkjent og evner å skape tillit oppnår en forsterkende effekt; medarbeiderne ønsker å vise tillit og bidra tilbake, utdyper Falck.

Felleskap og egenledelse

Ifølge Great Place to Work kjennetegnes selskaper med fornøyde ansatte av at de betrakter sine ansatte som en viktig ressurs.

- En plass på listen demonstrerer virksomhetens forpliktelse overfor medarbeiderne. Den viser at selskapet kontinuerlig arbeider for å forbedre arbeidsplassen til det best for eierne og medarbeiderne, uttaler konsulentbyråets globale direktør, Jose Tolovi Jr., i en pressemelding.

Over 5.500 virksomheter med vel 10 millioner medarbeidere fordelt over 45 land har deltatt i årets undersøkelse. Undersøkelsen er med dette verdens mest utbredte medarbeider- og kulturundersøkelse, og den første av sitt slag.

Kåringen gjelder kun selskapene som har tatt seg råd til å delta i undersøkelsen.

Stolthet og kollegialt fellesskap i virksomheten er blant karakteristikaene som vektlegges i undersøkelsen. Videre fremheves evne til egen ledelse, målt ut i fra tillit, troverdighet, respekt og rettferdighet.

Publisert:

Flere artikler

  1. - Tre av fem sjefer leder ikke

  2. Kårer disse fire til Norges beste arbeidsplasser

  3. Finn.no er Norges beste arbeidsplass

  4. Ny undersøkelse: Tre av fem norske sjefer favoriserer

  5. Har vi nubbesjans mot robotene?