Avinor-direktør går på dagen etter turbulens

Flysikringsdirektør Knut Skaar i Avinor er lei av interne samarbeidsproblemer. Han oppgir mangel på respekt og tillit som årsaken til at han nå viker sete.

Publisert: Publisert:

– Jeg tror det vil være en fordel for den videre prosessen at det kommer inn nytt blod, samtidig som jeg ønsker å prioritere faglige flysikringsoppgaver i min videre karriere, sier han i en pressemelding fra Avinor.

Han sier han har vist ansatte og tillitsvalgte stor tillit og hatt tro på at de skulle finne fram til felles løsninger. Nå medgir han at så ikke har skjedd det siste halvåret, og at han opplever at tilliten er brutt.

– Jeg har fortsatt tro på at selskapet vil kunne finne løsninger som sørger for at vi leverer det samfunnet og kundene våre forventer. Men det betinger en gjensidig tillit og respekt som jeg ikke oppfatter at jeg har nå, sier han.

Skaar måtte flere ganger i sommer ut og beklage forsinkelser i flytrafikken. De oppsto på grunn av høyere trafikk enn forventet og ferieavvikling. Flere i bransjen tok da til orde for strukturelle endringer i regelverket, blant annet konkurranseutsetting av flytårnene og lemping på regelverket for rekruttering av flygeledere.

Konserndirektør Anders Kirsebom konstitueres i stillingen inntil Avinor har funnet seg en ny flysikringsdirektør.

Flyselskapene krever Avinor for 100 millioner kroner i erstatning etter bråket i sommer. Avinor mener hovedtillitsvalgt Åge Røde i kontrolltårnet på Gardermoen har trikset med vaktplaner slik at det oppsto store hull. De går nå rettens vei for å få ham fjernet.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no