Meklingen i sykehusoppgjøret fortsetter

Meklingen i sykehusoppgjøret mellom Akademikerne og Spekter pågikk fortsatt ved 2-tiden natt til torsdag.

Publisert: Publisert:

Meklingsfristen ut for de sykehusansatte i Akademikerne gikk ut ved midnatt og 250 medlemmer kan bli tatt ut i streik fra torsdag morgen.

Riksmekler Nils Dalseide sa til NRK før midnatt onsdag kveld at var bevegelse i samtalene, men han var usikker på om det ble enighet i løpet av natten.

– Parene har nærmet seg og stemningen er bra. Gitt komplikasjonene og de vanskelige spørsmålene, synes jeg det er en konstruktiv dialog, sier han.

Legenes styring av egen arbeidstid, organisering av faste stillinger, lokal ledelse og fagutvikling er blant de sentrale temaene i meklingen.

Onsdag varslet Akademikerne opptrapping fra mandag, i tilfelle streik.

Forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse sier det ikke ligger noen dramatikk i varselet om plassoppsigelse for rundt 325 medlemmer i tillegg til det opprinnelige uttaket.

– Opptrappingsvarselet er en del av spillereglene i arbeidslivet. Vårt mål er å finne en løsning innen meklingsfristens utløp, sa Frøyland få timer før meklingsfristen gikk ut.

Dersom de ikke kommer i havn, er streiken et faktum, først ved Sykehuset Østfold, Oslo universitetssykehus og Sykehuspartner, mens opptrappingsvarselet gjelder Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og Helse Bergen.

Frøyland mener streikeuttaket er moderat og sier målet er å ramme arbeidsgiver, men samtidig « være til minst mulig skade for uskyldige tredjeparter».

Les også:

Enighet mellom sykepleierne og sykehuseneOverarbeidede sykepleiere gir flere dødsfallKraftig vekst i utenlandske overleger ved norske sykehus

Publisert: