Goldman Sachs: Selvkjørende biler kan koste 300.000 jobber i året

Ny rapport fra Goldman Sachs mener at en revolusjon med selvkjørende biler vil koste det amerikanske samfunnet 300.000 jobber i året.

JOBBDREPER: En rapport fra Goldman Sachs viser at så mange som 300.000 jobber i året kan forsvinne med selvkjørende biler og lastebiler. Spesielt hardt går vil det gå ut over lastebilbransjen.
Publisert: Publisert:

Selvkjørende biler er i ennå bare i start- eller testfasen til å bli den neste store revolusjonen innen bilindustrien. Likevel er man sikker på at utviklingen kommer til å ha en stor effekt på samfunnet vårt. Goldman Sachs Economics Research har laget en rapport hvor de ser på hvor mange jobber som kommer til å bli rammet av selvkjørende biler.

Rapporten viser at det amerikanske jobbmarkedet vil forsvinne 25.0000 jobber i måneden til selvkjørende biler, eller 300.000 jobber i året. Hardest vil det gå utover trailersjåfører, står det i rapporten gjengitt av CNBC.

Les også

Analyseselskap spår kjempevekst for førerløse taxier

Overgang

I 2014 var det fire millioner mennesker i USA som levde av å kjøre transportmiddel. Blant dem er det 3,1 millioner trailersjåfører. Det utgjør to prosent av den totale arbeidsstokken i det amerikanske samfunnet, skriver CNBC.

Rapporten anslår at 20 prosent av bil- og trailersalget vil være full- eller semiselvkjørende mellom 2025 og 2030. Likevel skriver Goldman Sachs at bølgen av selvkjørende biler, og den effekten den vil ha på samfunnet, vil bli bremset av reguleringer og en gradvis overgang fra tradisjonell bilindustri.

Vinnersektor

I rapporten legger Goldman Sachs frem hvilke sektorer som har vært vinnere og tapere de siste 13 årene.

Blant taperne finner vi blant annet dagligvarebransjen, telekom og publisering, mens vinnerne har vært matservering, helse og utdanning.

– Etterspørsel etter helse og utdanning stiger sammen med et inntektsløft. Mer fundamentalt står egenskapene i disse sektorene – empati, humor og kreativitet. Det er egenskaper som er vanskelig å «robotifisere», står det i rapporten.

Les også

Selvkjørende biler kan få eget kjørefelt i Danmark

Les også

Tenketank tror oljebehovet vil falle: Spår kollaps i bilproduksjonen

Les også

Lyft og Waymo slår seg sammen mot Uber

Publisert:

Her kan du lese mer om