NITO: Ingeniører uten jobb kan flytte fra Vestlandet

 I store deler av Norge trengs det ingeniører og annen høyt utdannet realfaglig arbeidskraft. – Flytt eller bli lærer, er beskjeden til arbeidsledige ingeniører på Vestlandet fra organisasjonen NITO.

OPPLAG: Fire oljeplattformer ligger i opplag på Ågotnes utenfor Bergen. Oljeindustrien er i fritt fall på grunn av rekordlav oljepris. Stadig kommer det meldinger om nye oppsigelser og oljefartøy som legges i opplag.
Publisert:

Tøffe tider i oljebransjen har ført til økt ledighet blant ingeniører på Sør- og Vestlandet. Direktør Trond Markussen i Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon (NITO) påpeker at arbeidsmarkedet likevel byr på mange muligheter for disse:

– Ingeniører må kunne bytte både jobb og adresse, sier Markussen til Dagsavisen.

Et alternativ er å ta praktisk pedagogisk utdanning, for så å bli lærere i et skolevesen med manko på realfagskompetanse. Markussen tror oljeingeniører vil flytte på seg faglig og geografisk dersom det legges til rette for det fra politisk hold.

Les også

Sluttet i oljeserviceselskap: Nå lager Marius (40) roboter til syke barn

Han får støtte fra statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, Kristian Dahlberg Hauge (Frp), som mener det er naturlig at flere flytter på seg for å få ny jobb:

– At man skal kunne reise er et krav som har ligget der hele tida. Nå har Nav varslet at de vil ha økt fokus på dette, nettopp for å få brukt all den ledige kompetansen som finnes, sier Dahlberg Hauge.

Les også

Utsetter regning på syv milliarder

Les også

Derfor kan oljeprisen falle ytterligere neste uke

Les også

Sokkelåret: – Tilbakeslaget i oljebransjen vil smitte utover Vestlandet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om