Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge

Svendsen fratrer stillingen som administrerende direktør i Telenor Norge og Cluster Head for Skandinavia, opplyser selskapet i en melding.

Publisert:

Berit Svendsen slutter i Telenor, og ny sjef for Norge-virksomheten blir Petter-Børre Furberg, opplyser Telenor.

Det skjer etter at det på ny har blåst opp til storm i Telenor, der det skal ha pågått det som beskrives som en maktkamp mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og Svendsen, der han skal forsøke å få henne ut av jobben som sjef for Telenor i Skandinavia.

Les også

Kilder til VG: Slik prøver Sigve Brekke å presse Berit Svendsen ut av Telenor Norge

– Jeg har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og
samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre. Jeg
har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer.
Nettopp derfor har jeg prøvd å imøtekomme Berits ønsker og behov, sier Sigve Brekke i dagens pressemelding.

Med dette har 16 Telenor-topper sluttet under Brekke, og hele konsernledelsen er byttet ut i løpet av tre år.

– Forlater med stolthet

– Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier Brekke videre.

Berit Svendsen sier hun «forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år».

Les også: (+) Hva bør du gjøre med bedriftens svakeste ansatte?

– Jeg har hatt gleden av å bli løftet opp og fram av fantastiske kolleger og medarbeidere. Sammen har vi tatt Telenor til nye høyder. Det har blitt lagt merke til også langt utenfor selskapet. Jeg ønsker alle venner og kolleger i Telenor lykke til videre. Nå skal jeg ta litt fri og nullstille meg før jeg helt sikkert gyver løs på nye, spennende oppgaver et annet sted, sier Berit Svendsen.

Konflikt

De siste ukene har VG/E24 snakket med kilder som forteller at da Sigve Brekke i 2015 ble konsernsjef for Telenor Group, skal han umiddelbart ha forsøkt å få daværende Telenor Norge-sjef Berit Svendsen sendt til Øst-Europa.

VGs kilder sier Brekke helt siden tilbudet i 2015 har ønsket å få Svendsen vekk fra Telenor Norge-jobben. Sigve Brekke sa at dette ikke stemte.

I begynnelsen av august fortalte NRK at Brekke har tilbudt Svendsen flere stillinger innen Telenors Asia-operasjoner, men at hun så langt ikke har takket ja til noen av tilbudene.

Les også

Gard L. Michalsen: «Kan regjeringen leve med en Telenor-sjef som går til kamp mot kvinnene rundt seg?»

– Jeg har rutinemessig og jevnlig dialog med alle mine ledere om nye muligheter, roller og stillinger, både hjemme og i utlandet. Dette for å bygge kompetanse og bredde erfaringen, sier konsernsjef Sigve Brekke når VG konfronterer han med denne påstanden.

Til sine nære kolleger skal Svendsen nylig ha uttalt at hun ikke vil gå frivillig fra jobben som sjef for Telenor i Skandinavia.

Berit Svendsen i et portrettintervju i Dine Penger (for abonnenter): – Suksess er den beste hevn.

Mistet rådgivere

I forrige uke skrever VG om maktkampen internt mellom Brekke og Svendsen. Kildene mente Brekke da forsøkte å presse Svendsen til å forlate stillingen ved å vingeklippe henne for rådgivere og stab.

1. september ble avdelingen Corporate Affairs, som frem til nå har vært under Svendsens kommando, overdratt til Sigve Brekkes Telenor Group.

I denne avdelingen jobber blant annet Svendsens personlige kommunikasjonsrådgiver og taleskriver Marte Ruud Sandberg, samt kommunikasjonsavdelingen, og rådgivere på Telenors forhold til myndighetene og samfunnsansvar. Dermed fikk Svendsens nærmeste rådgivere en ny sjef å rapportere til: Sigve Brekke.

Furberg, som tar over som sjef for Norge, har jobbet i Telenorkonsernet siden 1998. Han har blant annet hatt flere ledende stillinger for Telenor i Asia.

Les også

Sigve Brekke om Telenor-striden: – Blåses ut av alle proporsjoner

Les også

Telenor har varslet departement om intern uro

Les også

Kilder: Mener Brekke har forsøkt å fjerne Berit Svendsen fra Telenor Norge i tre år

Publisert:

Her kan du lese mer om