«Årets teknologihode»: – Har egentlig aldri hatt en ordentlig jobb

Teknologisjef Håvard Landrø Nilsen i Cloud Insurance har utviklet sin egen drømmejobb basert på hobbyen innen IT.

Håvard Landrø Nilsen (33) er kåret til «årets teknologihode» i Ledertalentene 2020.
Publisert:

Nå kan du nominere ditt ledertalent for 2022!

For 14. gang skal E24 kåre årets ledertalent i norsk næringsliv.

Vi har nå åpnet for nominasjoner, og du kan nominere din kollega, leder eller venn her.

I samarbeid med
finn
gjensidige
nho
bi
pwc
mercuri

Juryen i Ledertalentene 2020 har kåret teknologisjefen i Cloud Insurance til vinneren i kategorien «årets teknologihode».

– Dette er utrolig stas og litt uventet. Jeg har aldri vært motivert av tanken på å bli leder, sier Landrø Nilsen da han får beskjeden over telefon.

– Det er også uvant fordi IT-folk sjeldent blir trukket frem i slike kåringer. Vanligvis er det noen fra salg- og markedsavdelingen, sier han.

– Jeg synes det er en veldig viktig anerkjennelse for å bygge opp teknologihodene og kompetansemiljøet her i Norge, sier han.

For tiende året på rad kårer E24 Norges største ledertalent under 35 år. Onsdag 6. januar offentliggjøres det hvem som vinner 2020-utgaven. I dagene frem til utdelingen offentliggjør vi vinnerne av de syv underkategoriene Ledertalentene 2020 er delt inn i.

Gikk rett fra studier til egen startup

Sammen med studiekompisen Axel Sjøstedt, startet Håvard Landrø Nilsen Cloud Insurance – et selskap som leverer programvarer til forsikringsbransjen.

Ideen vokste ut ifra et frilans jobboppdrag for det norske ski- og fotballforbundet under studietiden på NHH.

– Vi utviklet et digitalisert skadeskjema og satt deretter med et bra system som folk hadde bruk for, sier Nilsen.

Ballen begynte å rulle og etter siv. øk-utdanningen tok Nilsen og Sjøstedt en bachelorgrad i informatikk på Universitetet i Oslo. Under et utvekslingsopphold i California fikk kompisene motivasjonen til å satse på eget selskap.

Cloud Insurance leverer i dag programvare til selskaper i over 20 land og har vokst fra 2 personer til 18 fulltidsansatte. Tidligere i år hentet de nær 9 millioner kroner i en kapitalrunde ledet av MP Pensjon.

– Jeg er veldig stolt av det selskapet har fått til, sier Landrø Nilsen.

Og det har blitt lagt merke til – som Ledertalentene-juryen trekker frem i sin begrunnelse – da en av referansene i researchen som ble gjort i Landrø Nilsens lederevner, sa personen: «Fant ikke score 11, gikk derfor for 10 ...»

Les også

– Spørsmål om tid før Facebook og Google går inn i forsikring

Øvrige vinnere:
Årets bærekraft: Jan Chr. Vestre

Årets organisasjonsutvikler: Mats Hovland Vikse

De resterende avsløres de nærmeste dagene, frem mot finalen 6. januar

Mål om å bli ledende globalt

Landrø Nilsen leder teknologiavdelingen på syv personer i Cloud Insurance og beskriver sin lederstil som faglig orientert og åpen.

– Mitt viktigste mål er å lede teamet gjennom teknologiske veivalg slik at de får frihet til å jobbe med de tingene de er gode på. Vi «tek-geeks» har det ofte veldig artig på jobben og det er viktig å bygge en kultur rundt det, sier han.

Han har store ambisjoner på vegne av selskapet. Målet er å skalere produktet og bli globalt ledende innen forsikringsteknologi.

– Det handler om å ta i bruk ny teknologi for å løse globale utfordringer. Det er få startups som driver med dette. Det er en komplisert teknologi, sier Landrø Nilsen.

– Mitt personlige mål er å bygge min optimale jobbhverdag. Jeg tenker veldig langsiktig og vil bygge opp et miljø som jeg og folk trives i. For å nå visjonen selskapet har, er dette svært viktig, sier han.

Håvard Landrø Nilsen reiser til hytta i Jotunheimen med samboer og hunden Willy så ofte han kan.

Hobby som jobb

Selv har Landrø Nilsen alltid vært interessert i teknologi. Som liten utviklet han nettsider sammen med faren og dro senere på såkalte Lan-fester.

– Teknologi har vært et verktøy for meg for å få ut ideer. Jeg har tusen problemstillinger i hodet som jeg har lyst til å løse på ulike måter, sier han.

– At jeg kan kombinere hobby med jobb er en drøm. Jeg har jo egentlig aldri hatt en ordentlig jobb, og bare drevet med det jeg synes er artig. Det er nok litt tilfeldigheter som har ført til at jeg har havnet der jeg er nå, sier han.

– Hva gjør du ellers når du ikke er på jobb?

– I normale tider går det mye i fotball. Det savner jeg litt. Ellers har jeg en samboer og en hund som heter Willy. Jeg er også veldig glad i å gå på ski og reiser på hytta i Jotunheimen med samboer og Willy så ofte jeg kan.

– Jeg har snart ti onkelbarn og gleder meg veldig til å besøke dem i Trondheim i julen, sier han.

Cloud Insurance sikter mot UK og nisjene: «Verden er fremdeles sånn at det finnes nettverk og relasjoner»

Derfor vinner Håvard Landrø Nilsen «årets teknologihode»:

Juryens begrunnelse: Håvard Landrø Nilsen har en unik kombinasjon av teknologiforståelse, pragmatisme og kommersielle skills. Han og egenskapene han besitter har vært instrumentell i suksessen til Cloud Insurance, der han nå er CTO.

Landrø Nilsen leder et dypt kompetent team av utviklere, som trekker frem at Håvard i tillegg til å være teknologisk kruttsterk er en utmerket menneskeleder.

Som en av hans referanser svarer, da vedkommende skulle score Håvard fra 1 til 10: ’«Fant ikke score 11, gikk derfor for 10 ...»

Publisert:
Gå til e24.no