Hvordan ser dagen din ut?

Over 60 prosent av Norges befolkning har fått sin første dose vaksine og vi skal endelig tilbake til normalen, men hvordan ser normalen ut nå? Hvor skal du jobbe til høsten? 

 • Kimberly Mathisen
  Kimberly Mathisen er administrerende direktør i Microsoft Norge.
Publisert: Publisert:
I sjefsstolen
Hver mandag deler noen av Norges fremste næringslivsledere og gründere erfaringer og tanker fra sin karriere og hverdag. Teksten gir uttrykk for skribentens holdning.

Jeg startet karrieren min «på gølvet», nærmere bestemt en papirfabrikk i Green Bay, Wisconsin. Et sted jeg tror de færreste her hjemme i Norge har hørt om. Læringskurven var bratt, miljøet røft og du opparbeidet deg tykk hud, relativt fort. Samtidig var det vanvittig lærerikt og jeg fikk med meg mye god innsikt om mangfold, likestilling og ikke minst – hvordan være en god leder.

Etter mine år i Wisconsin har jeg hatt gleden av å jobbe over hele verden, og de siste elleve årene har Norge vært mitt hjem. I snart fem år har jeg ledet Microsoft Norge – og for en reise det har vært til nå. Med vår leder, Satya Nadella, har selskapet endret kurs både kulturelt og forretningsmessig. 

Men ingen av oss, verken vi i Microsoft eller mine gamle kolleger i Wisconsin, hadde vel trodd at vi skulle oppleve en pandemi?

Fra en dag til den neste, ble stua eller soverommet vårt forvandlet til kontor.

 Og her har veldig mange av oss sittet siden mars 2020. Nå har forhåpentligvis de fleste av oss tatt en velfortjent sommerferie, men hvordan ser arbeidshverdagen ut når vi kommer tilbake i august? 

Hvis du trodde vi kunne skru på en bryter og at alt ble som før må jeg nok skuffe deg. Arbeidslivet slik det var før pandemien, kommer aldri tilbake. Enten om du liker det eller ei – hybride arbeidsformer har kommet for å bli og det er nå du må stille deg spørsmålet: Skal du la det skure og gå av seg selv, eller skal du ta et aktivt grep om egen fremtid?  

I Microsoft har vi gjennomført flere undersøkelser for å finne ut hvordan morgendagens arbeidsliv kommer til å se ut, og det er på tide å våkne!

Over 40 prosent av den globale arbeidsstyrken sier de vil bytte jobb i løpet av det neste året, og over 70 prosent sier de vil ha fleksibilitet når vi nå går tilbake til “normalen”. Vi i Microsoft har selv valgt å ha en fremoverlent holdning (or as I would say: We’re applying our growth mindset). Vi tilbyr fleksibilitet til våre ansatte, og jeg sier ikke at det er lett, men det er nødvendig!

 Å få ansatte til å blomstre i et mer fleksibelt arbeidsliv krever en ny tilnærming til hele ansattopplevelsen.

Når vi nå skal over til en hybrid hverdag, er jeg takknemlig for at vi har vært på en kulturell endringsreise, særlig de siste fem årene. Selskapet har en smidighet og et tempo som er innebygd i kulturen vår.

Når vi nå skal over til en hybrid hverdag, er jeg takknemlig for at vi har vært på en kulturell endringsreise, særlig de siste fem årene. Selskapet har en smidighet og et tempo som er innebygd i kulturen vår.

Vi bruker de positive elementene i konseptet «Growth Mindset» (et uttrykk mye omtalt av den amerikanske psykologen Carol Dweck) – som handler om at alle skal lære, og at læring, nysgjerrighet og empati er elementer som driver innovasjon – og at det å feile er en del av læringsprosessen. 

Det krever naturligvis konstant fokus på å skape en læringskultur for å virkelig transformere en bedriftskultur. Men i bunn og grunn handler det om å bry seg. Bry seg om hva ansatte, kunder og partnere ønsker og trenger. For meg personlig har vår veksttankegang handlet om inkludering ved å bry seg, lære og inkludere perspektivene fra de rundt oss.  

Oppsummert tenker jeg at ingen sitter med fasiten. Vi må alle prøve og feile. Men la det være sagt; den hybride arbeidshverdagen har kommet for å bli, og denne overgangen er en strategisk forretningsmulighet for alle bedrifter.

 Helt konkret kan du som leder stille deg selv et enkelt spørsmål på begynnelsen og slutten av hver dag: Hvordan hjalp jeg folka mine å tilegne seg nye ferdigheter i dag?

På en god dag betyr det at lederen ikke satt i sentrum av beslutningsorganet, men at hun har coachet folka sine til å være i stand til å ta beslutningene selv.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. I sjefsstolen
 2. Hjemmekontor
 3. Arbeidsliv
 4. Microsoft

Flere artikler

 1. Den nye hverdagen krever en ny type ledelse

 2. To gode og en dårlig grunn til å slutte med hjemmekontor

 3. Betalt innhold

  Det er nå det store skiftet kommer

 4. Den nye arbeidshverdagen: Det er for sent å snu

 5. Sjokkdigitalisering og sommertanker