Foreløpig få konsekvenser av drivstoff-streik på flyplasser

21 Parat-medlemmer ble lørdag morgen tatt ut i streik etter at det er brudd i meklingen om oljetransportavtalen. Det vil foreløpig få begrensede konsekvenser for flyplassene i Stavanger, Bergen og Tromsø, opplyser Avinor.

STOPPER IKKE TRAFIKKEN: Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Medlemmene jobber i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift. Dette vil imidlertid ikke påvirke driften på Gardermoen med det første.

Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Streiken gir redusert kapasitet på utvalgte lufthavner, men vi regner med at flyselskapene vil legge opp sine ruter slik at de tanker flyene sine ved andre lufthavner, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor.

Det ble brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri klokken 1.40 natt til lørdag. Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land. I første omgang vil selskaper som fyller drivstoff på fly og helikopter, bli rammet.

Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Medlemmene jobber i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift. Norsk Transportarbeiderforbund har tatt ut seks medlemmer i Smart Fuels avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund, og medlemmene i Flytanking i Stavanger og Bergen.

– Strakk oss langt

– Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Norsk Transportarbeiderforbund. Forhandlingsleder for Parat, Thomas Lilloe, sier de har strukket seg langt for å komme til enighet.

– Fra 29. juni vil konflikten bli trappet opp. Da vil vi også ta ut de ansatte på Værnes og Bodø i streik, sier han.

Ved opptrappingen vil kapasiteten bli ytterligere redusert i Bergen, Stavanger og Tromsø.

Frykter konsekvensene

Streikeuttakene vil ikke gi direkte konsekvenser på Oslo Lufthavn Gardermoen, og driften vil gå som normalt gjennom helgen og kommende uke.

Arbeidstakersiden beklager også at partene ikke lyktes med å komme til enighet. Organisasjonsdirektør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri sier hun frykter streiken kan få store, negative konsekvenser for luftambulansen og flytrafikken.

Avinor opplyser derimot at under streiken vil det være beredskap for tanking av ambulanse- og redningsflyginger slik at disse ikke blir berørt.

Les også

Sjåførstreik avverget på overtid

Les også

12 Oslo-fly innstilles

Les også

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Avinor
  2. Luftfart
  3. Lønn
  4. Gardermoen

Flere artikler

  1. Sluttspurt i oljetransportmekling – kan bli streik mandag

  2. Oljetransportstreiken er over

  3. Flypassasjerer i Nord-Norge kan bli rammet av drivstoff-streiken

  4. LO Stat varsler streik i Avinor

  5. Vekterstreik avverget på overtid